Donald Trump

”Kommer inte spela med honom igen”

Golfstjärnan om presidentrundan

Av: 

Petra Thorén

Donald Trump och Rory McIlroy
Donald Trump och Rory McIlroy

SPORTBLADET

Rory McIlroy hade presidentsällskap på en av sina golfrundor.

Nu medger golfstjärnan att det inte blir fler hål med Donald Trump.

Samtidigt kritiserar Rory Mcllroy den amerikanska presidentens coronautspel.

För tre år sedan spelade Rory McIlroy en golfrunda med presidenten Donald Trump och nästan direkt efter det 18:e hålet möttes han av hård kritik från många av sina fans på sociala medier.

Presidentmötet var inte uppskattat av omgivningen. I podcasten McKellar Golf säger världsstjärnan att han i och för sig uppskattade mötet, att Donald Trump har en X-faktor, men att det sannolikt inte blir en repris.

–Så jag sitter här och säger att jag uppskattar den dagen jag hade med honom. Men det innebär inte att jag håller med om allt – eller i grunden, ingenting – som han säger.

Värdarna, skotska golfjournalisterna Lawrence Donegan och John Huggan, frågar McIlroy i podcasten om han skulle spela med Trump igen och det menade världsettan att det kommer han inte att göra.

– Jag vet inte om han vill spela med mig igen efter det jag just sa men jag skulle inte göra det (spela med Trump), säger han i podden enligt The Guardian.

”Inte så en ledare bör agera”

Den framgångsrika golfaren passar nämligen under intervjun på att kritisera Donald Trump. 31-åringen anser att den amerikanska ledaren passar på att göra coronapandemin till ett slagträ i politiskt syfte. USA har drabbats hårt av den pågående coronapandemin.

– Vi är mitt i något som är ganska allvarligt just nu och det faktum att han försöker politisera det och göra det till ett kampanjrally och säger att vi administrerar de flesta tester i världen som om det är en tävling - det är något som bara är fruktansvärt, säger McIlroy i podcasten McKellar Golf.

– Det är inte så en ledare bör agera, säger han.

Nordirländaren McIlroy kommer under söndagen att spela i välgörenhetssyfte i par med Dustin Johnson. De möter Rickie Fowler och Matthew Wolff på Sky Sports i syftet att samla in pengar till hjälporganisationer som arbetar i kampen mot corona.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

”Folk i min närhet har dött av detta”

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump

Rory McIlroy

Golf