”Bjuder hem alla till mig och min fru”

avLinn Nordström

Publicerad:

ANTHOLZ. Världsmästaren Alexander Loginov teg sig förbi alla journalister direkt efter målgång.

Men på presskonferensen grillades den tidigare dopningsavstängde ryssen.

– Jag bjuder hem alla till mig och min fru så ni kan se att jag är ren, säger Loginov.

Tiga är inte alltid guld. Efter att ha gått förbi hela presskåren utan att svara på en fråga haglade dem istället över den nyblivne världsmästaren på den obligatoriska presskonferensen. 28-åringen fick sitt genombrott 2013 med två JVM-guld, året efter succén stängdes han av i två år för epodopning.

Varför ska vi lita på att du är ren nu?

– Jag har blivit testad säkert 13–16 gånger den här säsongen. Jag och min fru har precis köpt en större lägenhet och vi bjuder gärna in alla som vill följa mig i vardagen och se att jag är ren.

”Borde inte få vara med”

De norska stjärnorna bröderna Bö kom på fjärde och femteplats i sprinten och var kritiska till Loginovs medverkan i tävlingen.

– Han borde inte få vara med på VM. Vi är alla eniga vad vi tycker om honom, vi som vill tävla på lika vilkor. Vi bor på samma hotell som fransmännen som kom två och trea så vi kommer ha en egen segerfest med dem, säger Tarjei Bö.

Den massiva kritiken verkar dock ha gått Loginov förbi:

– Jag har inte läst eller hört var norrmännen har sagt. Jag är öppen att prata med vem som helt om vad som helst. Men jag är inte president, jag styr inte över presskonferensen.

”Väldigt trist för idrotten”

Bäste svensk i sprinten blev Sebastian Samuelsson på en elfte plats och inte heller han höll igen med sina åsikter kring ryssen.

– Det är väldigt trist på idrotten att vi har en tidigare epoavstängd som vinner VM-guld, det är en skam för idrotten och han borde inte vara med här, säger Samuelsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM