Även Bengtsson med superhopp

Slog nytt årsbästa och kom trea

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Angelica Bengtsson.

I skuggan av Armand Duplantis gör även Angelica Bengtsson succé.

Hon klarade 4,73 och slog nytt årsbästa.

– Det var jätteroligt att hoppa i dag, säger hon i Kanal 9.

Strålkastarna riktades oundvikligen mot Duplantis då 20-åringen gick för ett tredje raka världsrekord. Men även Bengtsson blev på sätt och vis en vinnare i tävlingen i franska Liévin.

I tredje och sista försöket på 4,73 seglade hon över ribban utan att riva. Det innebar nytt årsbästa och en tredjeplats i tävlingen, som amerikanskan Sandi Morris vann (på 4,83) före Robeilys Peinado från Venezuela (4,78).

– Allt bara flöt på. Jag kunde ta styva stavar, jag hade bra teknik och sprang bra. Det var jättekul, säger Bengtsson i Kanal 9.

”Jag glömde”

Hon var sedan nära att klara 4,78 i andra försöket. Det tredje försöket blev dock misslyckat.

– Jag hoppade med en ny stav, den som ersatte den jag bröt (i VM). Det var fantastiskt att få hoppa med den. Jag blev så exalterad över det att jag sedan glömde att jag hoppade på tredje försöket i sista, så det blev ett jätteantiklimax, säger Bengtsson.

Hyllar Duplantis

I en intervju med nyhetsbyrån TT inför tävlingen berättade Bengtsson att hon inspireras mycket av Duplantis succé.

– Han bryter barriärer. Att han kan hoppa så högt, var han än är, vilken tid som helst och under vilka förutsättningar som helst... man kan inte ha några bortförklaringar nu, sa Bengtsson.

– Vi är ett så himla bra gäng (i landslaget), vi är öppna och välkomnande. Det blir bara kul att prestera hela tiden. Att han är så ödmjuk. Man vill bara vara honom. Det är jättebra med sådana förebilder.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM