Jenny Rissveds försvarade SM-guld

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Jenny Rissveds stod för ännu ett starkt formbesked när hon i Östersund försvarade sitt SM-guld i crosscountry från i fjol.

Mountainbikestjärnan cyklade in som överlägsen etta – tio minuter före tvåan Ida Jansson.

– Det är jättekul att vara på SM varje år. Likaså det här året, säger hon i Svenska cykelförbundets sändning.

Jenny Rissveds väg tillbaka mot toppen fortsätter efter den svåra depression mountainbikestjärnan brottats med. I Östersund kom ännu ett tecken på att 25-åringen har prickat in formen.

Halvvägs in i lördagens crosscountrylopp i Östersund var Jenny Rissveds överlägsen etta. Sedan ökade hon takten och försvarade sitt SM-guld från förra sommaren.

– Jag tränar på att inte köra jättehårt i början för att sedan köra hårdare i slutet. Min tränare påstår att det är mer fysiskt fördelaktigt, säger Rissveds till Svenska cykelförbundet efter guldet.

Annorlunda nu

25-åringen var i mål efter en dryg timme och 22 minuter. Det var dessutom elva minuter snabbare än hennes vinnartid i fjol. Rissveds menar att situationen är väldigt annorlunda jämfört med förra året.

– Förra året hade jag tränat tio veckor efter ett åtta månaders break. På så sätt var det en trygghet nu att ha varit här och kört hårt tidigare, säger hon.

Femma i Andorra

Även i världscupen har Rissveds på senare tid stått för flera starka prestationer. I början av juli blev det en femteplats i Andorra för OS-mästaren från 2016 vilket följdes upp av en niondeplats i Frankrike en vecka senare.

– Sedan Nove Mesto (26 maj) har fysiken inte förändrats så mycket utan mest huvudet. Jag har övat på att tro på mig själv och det fick jag öva på i dag också, säger Rissveds.

Foto: Robert Henriksson/ TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE