Valet av land väcker kritik: ”De försöker tvätta bort det”

Supermatchen kritiseras: ”Minoritetsgrupperna är väldigt utsatta”

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Foto: TT

Anthony Joshua ställs mot Andy Ruiz Jr i Saudiarabien.

Valet av land väcker skarp kritik.

– De bryter mot mänskliga rättigheter, säger Felix Jakens, ordförande i organisationen Amnesty, enligt CNN.

Sjunde december får Anthony Joshua en chans att ta revansch på Andy Ruiz Jr som knockade britten i New York i början på juni.

Förra veckan meddelades det att returmatchen kommer att äga rum i Saudiarabiens huvudstad, Riyadh.

Något som väcker stark kritik nu.

– Om fajten blir av i Saudiarabien så kommer makthavarna där få ännu en chans att försöka tvätta bort den smutsiga bild som omvärlden har på dem, säger Felix Jakens, ordförande i organisationen Amnesty, enligt CNN och fortsätter:

– Bortsett från hur de behandlar kvinnor, Saudiarabien bryter mot mänskliga rättigheter. Kvinnor är inte tillåtna att göra något och minoritetsgrupperna är väldigt utsatta.

Försökt nå Joshua

Felix Jakens säger att landet bär ett stort ansvar för det som sker i grannlandet Jemen och menar att rättvisa lyser med sin frånvaro.

– Det fanns ingen rättvisa efter mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Dessutom håller militären på att bomba alla sjukhus och matbutiker runt om i Jemen. De bryter mot alla möjliga mänskliga rättigheter där.

Amnesty meddelar att de har försökt komma i kontakt med Anthony Joshua för att informera honom om hur Saudiarabien är som land. De har hittills inte fått någon respons från britten.

En annan möjlig plats för fighten ska kunna vara Principality Stadium i Wales, enligt CNN.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM