Norske skidprofilen har utfört en ablation efter hjärtstoppet

avMartin Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Förra året stannade Sondre Turvoll Fosslis hjärta när han körde bil strax utanför Oslo.

Nu har han opererats.

Skidåkarens framtid som aktiv är nu osäker.

Den norska skidåkaren Sondre Turvoll Fossli drabbades av ett hjärtstopp i augusti förra året när han körde bil. Han fördes då akut till sjukhus efter att en förbipasserande cyklist och ambulanspersonal räddat hans liv.

Han minns själv ingenting från dagen, men är tacksam gentemot personerna som räddade hans liv. Nu, ungefär fyra månader senare, har norrmannen opererats. En så kallad ablation har utförts, vilket är ett ingrepp som blockerar oönskade elektriska signaler på hjärtat.

– Jag har tagit det lugnt efter det. Det kommer bli ett nytt test igen i mars månad, då ska jag tillbaka till sjukhuset, säger Turvoll Fossli till VG.

Framtiden osäker

Just nu är skidåkarens framtid väldigt osäker. Han berättar för VG att han fortfarande inte vet hur framtiden kommer se ut.

– Jag har helt enkelt inget svar. Om jag hade ett svar skulle jag ha gett det, men just nu tar jag en dag i taget, säger Turvoll Fossli.

Han medger att den senaste tiden varit tufft, och att han försöker njuta av livet med sin fru. Det blir mycket promenader och lätta joggingturer.

– Jag har det bra, men det är annorlunda med tanke på att jag är van att resa runt mycket. Skidåkningen har varit högsta prioritet hela livet, nu har det förändrats lite.

Foto: Terje Pedersen / TT NYHETSBYRÅN
Sondre Turvoll Fossli på pallen i Ruka tillsammans med Eirik Brandsdal och Petter Northug.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM