Jon Jones

Jones ger upp titeln – hintar om pensionering

Av: 

Simon Svensson-Parenti

Jones till vänster.
Jones till vänster.

SPORTBLADET

Jon ”Bones” Jones är en av UFC-världens största stjärnor.

Nu ger han upp sin titel i lätt tungvikt, och hintar samtidigt om en pensionering.

– Ingen mera Bones nu, när ni ser mig på gatan så kalla mig bara JJ. Angående titeln i lätt tungvikt säger jag bara ”veni, vidi, vici”, twittrar Jones.

32-åriga UFC-stjärnan Jon "Bones" Jones tillhör en av de främsta i organisationens historia. Samtidigt som han kanske också är den mest skandalomsusade. Så sent som i slutet av mars greps han bland annat för grovt rattfylleri.

Väl i ringen är det inte många som kan mäta sig med Jones. Redan 2011 vann han bältet i lätt tungvikt blev då den yngsta UFC-mästaren i historien.

Efter att han testats positivt för anabola steroider togs titeln ifrån honom, men efter att ha knockat Alexander Gustafsson i december 2018 tog han över (den då vakanta) titeln igen.

Men nu kan UFC-karriären vara över för amerikanen.

Hintar om pensionering

Jones senaste titelförsvar kom i februari i år när han besegrade landsmannen Dominick Reyes. Men i nuläget ser det inte ut att bli några flera fajter för 32-åringen.

Han har tidigare visat öppet att han inte alltid drar jämt med UFC-chefen Dana White, och är tydlig med att han bland annat tycker att White bara bryr sig om sina pengar och inte sina idrottare. Just frågan om pengar är den som nu gjort att deras relation nått sin botten.

– Aldrig har jag begärt något av dig Dana. Jag har bara frågat efter en superfajt och vill bli kompenserad för det. Det är du som pratar öppet om förhandlingarna och du visar världen hur mycket pengar du undanhåller från dina idrottare, twittrade Jones i helgen.

Dana White.

Under natten till måndagen (svensk tid) tog Jones till Twitter på nytt.

– Nu är det (Dominick) Reyes mot Jan (Blachowicz) om UFC-titeln i lätt tungvikt. Just nu tjänar jag ingenting på att fajtas mot någon av dem. Säg till om ni vill ha en fajt mot Izzy (Israel Adesanya) 2021. Förhoppningsvis är ni villiga att betala då, skriver han.

Jones fick då frågan av en annan användare om det här betyder att han ger upp sin titel, varpå amerikanen svarade med ett enkelt ”Ja”, och lade sedan till:

– Ingen mera Bones nu, när ni ser mig på gatan så kalla mig bara JJ. Angående titeln i lätt tungvikt säger jag bara ”veni, vidi, vici”.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Stefan Alfelt om Mayweather vs Logan Paul: ”Alla älskar att hata dem

ÄMNEN I ARTIKELN

Jon Jones

UFC

MMA