”Får inte hända – det är dumt”

Några trotsade publikförbudet i Holmenkollen.

Och en i publiken trotsade avspärrningen och tog sig in på skidspåret under tremilen.

– Det kunde gått åt helvete, säger Heidi Weng.

Tremilen i Holmenkollen, som Frida Karlsson vann, skulle varit fri från publik – ett beslut Oslo stad och arrangören tog med anledning av coronaviruset. Trots det befann sig ett par tusen åskådare i skogen – vinnare Karlsson tycker att det var ett bra tryck där men norskan Heidi Wengs åsikt var annorlunda.

För mitt under loppet, bortom tv-kamerornas räckvidd, tog sig en berusad man in på skidspåret.

– Jag och Astrid (Jacobsen) blev nästan tacklade av honom. Att det inträffar är dumt, så får det inte vara, berättar Heidi Weng till Dagbladet och fortsätter.

– Vi blev tvungna att byta spår när han kom, det kunde gått åt helvete och det var bara tur att det gick bra. Efter en stund tog han sig tillbaka till rätt sida om skidspåret.

”Andas inte på mig”

28-åringen är orolig för att bli smittad av coronaviruset, och tycker det är bra att de flesta stannade hemma i stället för att se Holmenkollen på plats.

– Jag har ingen lust att bli sjuk, och tycker att det är viktigt att man håller avstånd till varandra. Att folk kommer till spåren är bra, så länge de inte andas på mig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.