Hammarby slog nykomlingen: ”Hade skön känsla”

Publicerad 2023-04-01

Det blev som väntat seger för Hammarby över nykomlingen i damallsvenskan, Uppsala. Topptippade Hammarby vann med 2–0.

– Det känns väldigt bra, säger Matilda Vinberg till Viaplay.

Hammarby gjorde 1–0 redan i den åttonde minuten, men Uppsalas försvar höll sedan tätt ända in på tilläggstid, innan bortalaget kunde sätta dit tvåan.

– Det visar att vi är mentalt starka och fortsätter och till slut kan få 2–0, säger Matilda Vinberg.

Första målet tillkom då Madelen Janogy petade fram bollen till Vinberg som gick själv och sköt med vänstern på den bortre stolpen och bollen gick sedan i mål.

– De står väldigt lågt, vi hittar bra kombinationer och det var bara att sätta dit den med precision, säger Vinberg.

Sara Kanutte Fornes jublar efter 2–0-målet.

”Försvarar kompakt”

Bortalaget fortsatte pressa på men Uppsalaförsvaret lyckades hålla tätt.

– De försvarar kompakt och det är svårt för oss att ta oss igenom, sade Hammarbys och landslagets ytterback Jonna Andersson till Viaplay i halvtid.

Spelet på Studenternas såg likadant ut i andra halvlek. Det var Hammarby som kom till anfall efter anfall, men hemmalagets försvar såg till att det egentligen aldrig blev särskilt farligt framför målet.

Inte förrän på tilläggstid då Vinberg spelade in till Sara Kanutte Fornes som vände runt i straffområdet och satte 2–0.

– Det är alltid lite extra nervigt när man ”bara” leder med 1–0, men vi känner att vi har kontroll över matchen. Jag hade ändå en skön känsla att vi skulle ta hem tre poäng, säger Vinberg.

Helén Eke bars ut på bår.

Befarad korsbandsskada

Uppsalas rutinerade mittback Helén Eke, 32, tvingades lämna matchen på bår sedan hon fastnat med foten i gräset och sannolikt dragit på sig en korsbandsskada.

– Hon är en otroligt viktig spelare för oss så det är bara att hålla tummarna, säger Uppsalas Matilda Eriksson Kristell.

Hammarby har nu inlett damallsvenskan med två 2–0-segrar. Den första kom hemma hemma mot Vittsjö för en vecka sedan. Uppsala spelade 2–2 borta mot Brommapojkarna i premiären. Uppsala fick en plats i högsta fotbollsserien efter att Eskilstuna nekats elitlicens.

Hammarbyspelarna jublar efter andra raka segern.