Kort om sport

Snabba nyheter från Sportbladet

Fastnålat inlägg
Liverpools smäll: talangen borta säsongen ut
16 mars kl 13.09TT
DELA
Stefan Bajcetic, till vänster, kommer inte att spela något mer för Liverpool den här våren. Arkivbild. Foto: Jon Super/AP/TT

Dagen efter uttåget ur Champions League-fotbollen har Liverpool fått nya tråkiga besked:

Stefan Bajcetic har spelat färdigt för säsongen.

Mittfältstalangen har fått stort förtroende den sista tiden, men saknades i onsdagens åttondelsfinalretur borta mot Real Madrid, 0–1, på grund av en skada. Enligt Liverpool har den 18-årige spanjoren ådragit en muskelskada i låret.

”Det är väldigt tråkigt att tvingas avsluta säsongen, men jag förstår att det är en del av fotbollen och att det gör mig starkare fysiskt och mentalt”, skriver han på Instagram.

Totalt har Bajcetic spelat elva Premier League-matcher och gjort ett mål. I Champions League har han gjort fyra framträdanden.

 • Jonatan Pinheiro Diamant
  DELA
  Äkta hattrick – snabbast någonsin
  Foto: Darko Vojinovic

  Rysslands landslag är avstängt, men Belarus spelar på och gick in i kvalet till fotbolls-EM under lördagskvällen.

  Uefa tillåter dock inte att Belarus spelar på hemmaplan, utan laget tog emot Schweiz på Karadorde Stadium i Novi Sad i Serbien.

  Matchen blev ingen rolig upplevelse för Belarus.

  Renato Steffen gjorde ett äkta hattrick i den första halvleken och slog rekord som den snabbaste hattrickskytten i den schweiziska fotbollshistorien.

  I den andra halvleken gjorde Schweiz sedan ytterligare två mål och vann matchen med 5–0.

  I samma kvalgrupp ingår även Rumänien, Andorra, Kosovo och Israel. De två sistnämnda landslagen spelade 1–1 samtidigt som Schweiz utklassade Belarus.

 • Andreas Käck
  DELA
  Roback till Norrköping

  IFK Norrköping spetsar truppen inför den allsvenska säsongen – med Milan-talangen Emil Roback.

  19-åringen, som tidigare hyllats av Zlatan Ibrahimovic, lånas in säsongen ut och återvänder därmed till staden där allting en gång började.

  – Det känns fantastiskt kul att vara hemma igen. Jag har gått igenom ganska mycket och har blivit mer erfaren. Jag ville komma hem, utvecklas så mycket som möjligt och försöka hjälpa laget att uppfylla sina mål, säger Roback till ”Pekings” hemsida.

 • Anton Johansson
  DELA
  Lag Hasselborg till VM-semi efter rysare

  De svenska curlingdamerna var illa ute mot Italien i VM-kvartsfinalen i Sandviken.

  Lag Hasselborg ledde med 3–2 inför den nionde omgången men då kvitterade italienskorna och tog det vidare till skiljeomgång.

  Men där var lag Hasselborg starkast.

  4–3 gör att man nu är vidare till semifinal.

  I semifinalen klockan 16 väntar Schweiz.

 • Anton Johansson
  DELA
  Mexiko vill arrangera OS 2036

  Mexiko har meddelat att landet vill arrangera sommar-OS 2036 eller 2040, skriver sajten Inside the games. Beskedet gavs under ett möte med Internationella olympiska kommitténs (IOK) ordförande Thomas Bach på fredagen.

  Ordföranden för Mexikos olympiska kommitté Mary José Alcalá och Mexikos utirkesminister Marcelo Ebrard överlämnade ett brev med landets planer för OS-värdskapet till Bach under ett besök i IOK:s högkvarter i Lausanne i Schweiz.

  José Alcalá ska ha sagt att idrottsrörelsen i Mexiko skulle lyftas till en ny nivå om Mexiko arrangerar OS och utrikesminister Ebrard lade till att han hoppas att ett OS i landet skulle kunna hjälpa till att bekämpa våldsamma beteenden.

  Thomas Bach tackade Mexiko för intresset för att organisera ett framtida OS och erbjöd stöd och råd under de olika stadierna av kandidaturen.

  (TT)

 • Jonatan Pinheiro Diamant
  DELA
  Sveriges miss – tvingas spela kvartsfinal

  Sverige behövde "bara" vinna mot redan avsågade Danmark.

  Men Lag Anna Hasselborg förlorade den sista matchen i grundserien i hemma-VM i curling i Sandviken.

  Det innebär att Sverige inte slutar på andra plats i grundserien och nu tvingas spela kvartsfinal i stället för att gå direkt till semi.

  – Jag tycker ändå att vi gör en fin match och det är det vi får ta med oss tänker jag, säger Sveriges Sofia Mabergs till SVT.

  Kvartsfinalen spelas mot Italien redan under lördagsmorgonen.

  – Vi får försöka radera ut förlorarkänslan och ändå ta med att vi gör två bra matcher i dag, säger Sofia Mabergs.

  Sveriges förlust mot Danmark innebär också att laget inte får fördelen att inleda en eventuell semifinal med sista sten i den första omgången. Dessutom väntar Schweiz – som vann alla tolv matcher i grundserien – i semin.

 

Fråga oss

Ställ dina frågor till redaktionen här!

Det finns inga inlägg ännu.

 

Tipsa oss

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?
Ring 08-411 11 11

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.