Ecclestone: Michael hade kunnat visa rätt väg

Tidigare F1-pampen om Mick Schumacher

Publicerad 2023-02-23

Mick Schumacher hade lyckats bättre med formel 1-karriären om han hade kunnat få hjälp av sin far, Michael Schumacher.

Det är den tidigare F1-pampen Bernie Ecclestone, 92, säker på.

– Han hade kunnat visa honom rätt väg, säger Ecclestone till tyska Bild.

Mick Schumacher, 23, var 14 år gammal när hans far, F1-legendaren Michael Schumacher, drabbades av en allvarlig hjärnskada efter en skidolycka.

Mick Schumacher har i vuxen ålder gjort karriär inom formel 1 – men utan att nå några större framgångar.

Testförare

Efter två säsonger i bottenstallet Haas, där Schumacher som bäst blev sexa i ett lopp, har han nu ingen fast förarplats i F1-cirkusen. I stället är han i år testförare åt Mercedes.

Bernie Ecclestone, den kontroversielle tidigare formel 1-pampen, är säker på att Mick Schumacher hade kunnat ha en bättre karriär om han hade kunnat ha sin far med sig.

– Med Michael och hans råd vid sin sida hade Mick kunnat vara en ordinarie förare i ett bra stall, säger Ecclestone i en intervju med tyska Bild.

Ecclestone utvecklar:

– Michael hade, med sin erfarenhet, kunnat hjälpa sin son med så många detaljer. Han hade kunnat visa honom rätt väg förarmässigt men också politiskt, säger han.

Stor press

Ecclestone pratar även om den stora press namnet Schumacher medför.

– Att leva upp till namnet är svårt och det blir svårt för honom att hitta en plats, speciellt på ett ställe han kan vinna, säger han.

Sedan Michael Schumachers olycka har familjen har varit sparsamma i sina uttalanden om ”Schumis” hälsotillstånd. Familjen Schumachers vän Jean Todt kom dock med en uppdatering i september.

– Fansen ska veta att han är i bästa möjliga händer. Han har det så bra han kan ha det, omgiven av människor som älskar honom, sade Todt.

LÄS VIDARE