Washington Capitals ska lämna D.C

Publicerad 2023-12-13

Ägaren till NHL-laget Washington Capitals och NBA-laget Wizards har stora planer.

Han vill flytta lagen från D.C till Virginia till ett planerat jättekomplex – värt närmare 22 miljarder kronor.

Ted Leonsis och hans företag Monumental Sports & Entertainment har stora planer på ett nytt nöjesdistrikt i Alexandria, Virginia.

Det hela beräknas kosta två miljarder dollar, runt 22 miljarder kronor, och planen är bland annat att bygga hotell, kongresscenter och shoppingcenter.

Men framför allt finns det planer på en ny idrottsarena. Dit vill Leonsis, som äger Washington Capitals och Washington Wizards, flytta sina lag.

Alexander Ovetjkin.

Det innebär att lagen kommer att lämna Washington D.C och därmed flytta till Arlington, Virginia. I ren resväg är det endast runt tolv kilometer.

Klart 2028

Om planerna sätts i verket är planen att det ska börja byggas 2025 och lagen ska flytta in i den nya arenan tre år senare.

”Det kommer att bli hem till två professionella idrottslag och generera över 30 000 jobb – det här är monumentalt”, säger Viriginias guvernör Glenn Youngkin, som höll en presskonferens tillsammans med Ted Leonsis, enligt NBC.

Capitals och Wizards har spelat i Capital One Arena i centrala D.C sedan 1997. The Athletic skriver att planen är att WNBA-laget Washington Mystics ska flytta in i den gamla arenan som ska renoveras.

Följ ämnen i artikeln