Nilsson petas i första stafetten

KONTIOLAHTI. Sverige har presenterat säsongens första stafettlag.

Systrarna Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson får chansen medan Johanna Skottheim och Stina Nilsson petas.

– Det är supertuff konkurrens, säger Stina Nilsson.

Sverige har fått en succéstart på säsongen och vunnit två av de två första tävlingarna. Först tog Martin Ponsiluoma hem segern i herrarnas distanslopp, sedan gjorde sambon Hanna Öberg detsamma i damernas.

Nu väntar stafett.

Och huvudtränaren Johannes Lukas väljer att ge förtroendet till de fyra damer som slutade högst upp i resultatlistan i dagens distanslopp.

”Inget bananskal”

Det blir således Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson som får köra, medan Johanna Skottheim (29:a i distansloppet) och Stina Nilsson (42:a) petas.

– Det var fyra tjejer som gjorde väldigt bra ifrån sig resultatmässigt i dag, så… Det är supertuff konkurrens i vårt lag, vilket gör att det känns väldigt hedersamt när man väl får chansen att köra en stafett, för då innebär det att man har gjort något väldigt bra. Det är liksom inget man halkar in på ett bananskal på, säger Stina Nilsson.

PLUS: Här är svenska kärleksparen på skidor

Väntat herrlag

På herrsidan blir det inga överraskningar utan som väntat består Sveriges lag av Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin och Peppe Femling.

Herrarnas stafett börjar klockan 11.00 och damernas klockan 13.35 på torsdagen.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.