Lundh kan behöva lämna VM: ”Vi har pratat om det”

DOHA. Olof Lundh bevakar ett slutspel samtidigt som han kan gå till final i ett annat.

Om tv-profilen vinner semifinalen i ”Alla mot Alla” behöver 56-åringen lämna VM för att infinna sig i Globen där finalen avgörs på fredag.

– Vi pratade med Olof om det inför säsongen, säger programmets producent Emil Persson.

Fotbolls-VM 2022: Så spelas slutspelet – alla matcher och tv-tider

Det är två veckor kvar innan VM avgörs på Lusail stadion men redan på fredag kan Olof Lundh gå en finalmatch. Journalisten och tv-profilen har tillsammans med sin parhäst Ebba von Sydow imponerat under den åttonde ”Alla mot Alla”-säsongen och duon är klar för semifinal.

Lundh har varit på plats i Qatar i över tre veckor för att både bevaka det sportsliga men framför allt lyfta problemen kring Fifa och VM, något 56-åringen nominerades till Stora Journalistpriset för.

PLUS: Leifby rankar: 20 snyggaste tröjorna i fotbolls-VM någonsin

Men om succén i Filip och Fredriks frågesport fortsätter behöver alltså Lundh lämna Doha och flyga hem till finalen som den här säsongen avgörs inför publik i Globen. Problemet kring tv-profilens eventuella närvaro talades det om redan innan säsongsstarten berättar programmets producent Emil Persson.

– Vi pratade med Olof om detta inför säsongen och konstaterade väl typ att det åtminstone finns en stark gemensam vilja från alla parter att försöka lösa hans närvaro, OM den situationen nu skulle uppstå, säger Persson.

Olof Lundh.
Olof Lundh.

”En logistisk megamardröm”

Hade ni som krav på alla deltagare att de skulle garantera sin närvaro i Globen 9 december?

– Rent generellt stämmer vår castare av med alla potentiella deltagare - utom möjligen Janne Josefsson och Cecilia Frode - kring deras tillgänglighet under våra planerade slutspelsdatum. Programmet är ju lite av en logistisk megamardröm där alldeles för många olika scheman ständigt måste synka.

Filip och Fredrik har tidigare sålt ut Globen med en livepodd och nu är det alltså dags för duons succéprogram att inta den stora scenen. Enligt Persson finns det knappt en vettig anledning att inte befinna sig i Globen på fredag för att bevittna finalen.

– Det är ett världsunikt vansinnesprojekt. Det har aldrig någonsin gjorts så här stor arenaunderhållning av frågesport tidigare, med reservationen att jag inte riktigt orkat undersöka om det där faktiskt stämmer. Men det känns så. Hur som helst kommer det att bli en dopad och ecstasystinn version av programmet, med dignande plusmeny i form av pyroteknik, hemliga gäster, levande djur och den svårt underbare Markus Krunegård som husband, säger Persson.

 Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.