Malin Baryard Johnsson

Stjärnorna om tragiska flygkraschen: ”Vi var alla i chock”

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

TOKYO. Ridsportsvärlden är i sorg.

Den välkända veterinären Björn Nolting avled förra veckan efter en flygkrasch i Schweiz när han själv körde sitt privatplan.

– Björn var med redan på mitt första OS 1996 och han har jobbat väldigt mycket med svenska landslaget. Det är oerhört sorgligt, säger Malin Baryard-Johnsson.

Det var förra veckan som den tragiska nyheten kom att 60-åriga stjärnveterinären omkommit i en flygkrasch. Nolting var på semester i Schweiz och flög sitt egna plan bland alptopparna. Flygledarna i Zürich tappade kontakt med flygplanet eftermiddagen söndagen 18/7 enligt, eurodressage.com.

Det ska ha varit både dåligt väder och dimma i bergsområdet där Nolting flög med sitt plan av modellen Mooney. Dimman försvårade sökarbetet och planet hittades först på måndagen, nästan 3000 meter över havet i brant terräng.

– Han var en väldigt stor person inom ridsportsvärlden så vi var alla i chock när vi fick reda på det. Det är en oerhört tragisk olycka, säger Peder Fredricsson när det svenska hopplandslaget mötte media i Tokyo.

”Känt honom i många år”

Björn Nolting avled förra veckan.

Björn Nolting var ansvarig landslagsveterinär i 19 år för Tyskland och var både välkänd och erkänd inom ridsporten. Nolting var också aktiv i Sverige, 60-åringen startade bland annat kliniken Brunmåla i Täby och där arbetade han fortfarande innan olyckan. Den svenska stjärnryttaren Malin Baryard-Johnsson hade känt Nolting i 25 år.

– Björn var faktiskt med redan 1996 när jag gjorde mitt första OS i Atalanta. Då använde jag honom en hel del. Han har jobbat väldigt mycket med det svenska landslaget så jag har känt honom i väldigt många år. Det är oerhört sorgligt, säger Baryard-Johnsson.

Har det påverkat dina förberedelser till OS?

– Jag är i min bubbla nu och självklart är det väldigt sorgligt men det är inget som påverkar tävlingshjärnan, säger Baryard-Johnsson.

Allt inför sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Malin Baryard-Johnsson efter finalmissen: ”Skitsurt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Malin Baryard Johnsson

Sommar-OS 2021

Sommar-OS