”Vi vill ju gå till slutspel”

Foto: BILDBYRÅN
Ola Grönberg.
SPORTBLADET

SÖDERHAMN. Broberg/Söderhamn har spänt bågen rejält i år och vill nå till slutspel – något man inte lyckades med förra säsongen.

Och mannen som ska ta laget dit är optimistisk.

– Spelarna kan mycket mer än de ibland tror att de kan, säger Brobergs tränare Ola Grönberg efter kvällens vinst över Sirius.

Det var ingen fantastisk match den här kyliga onsdagskvällen, men för Broberg var det ändå en fantastisk kväll.

Båda lagen behövde en vinst för att haka på lagen ovanför – Broberg jagar topplagen och Sirius kämpar för att slippa bottenstriden.

”Riktigt bra första”

Det tog knappt en kvart innan hemmalagets Martin Söderberg fick på en fullträff från högerkanten som gick in i nätet bakom Henrik Kjellsson i Siriusmålet.

Det högsta glädjeropet kom från målvakten Dennis Wasberg och hördes nog ut i alla Söderhamns vrår.

Innan dess hade Sirius haft mycket boll, men problem att skapa riktiga chanser framåt. Laget försökte och försökte, men passningarna satt inte där de skulle och frustration letade sig in i laget.

Och när Broberg väl började bryta ner Sirius tog det inte lång tid innan matchens spänning var över.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Vi spelade lugnt och metodiskt, tålamodet fanns där och vi hade kunnat gjort fler mål än vi gjorde eftersom vi hade några frilägen, säger Brobergs tränare Ola Grönberg.

Innan den första halvleken var slut stod det hela 5–0 och efter 90 minuter löd slutresultatet 6– 2.

Det fortsätter att gå Brobergs väg helt enkelt.

Serien vänder

Spelarna har höjt sig från förra säsongen, ledaren har målet klart..

Och publiken?

Den finns också. Med ett snitt på runt 1000 varje match på kompakta Hällåsen blir det en stämning man inte kan snacka bort, trots att siffran kanske inte är den mest imponerande.

– Publiken är kanon, det är bra fart och en härlig inramning. Det blir lite annan stämning utomhus, säger Grönberg som länge huserat i Göransson Arena i Sandviken.

Hur långt kan ni gå?

– Vi vill ju gå till slutspel. Men som lag och förening verkar vi för framtiden och jag tycker att spelarna utvecklas hela tiden och har en enorm potential. Sedan får vi gilla läget vad lagen över oss presterar, så länge vi fortsätter att vinna matcher kan vi gå långt.

Vad tycker du om er säsong hittills?

– Vi har gjort det bra, lagets passningsspel har utvecklats mycket. Vi har en tydlighet i det vi gör och jag tycker att inställningen till matcherna har blivit mycket bättre.

Vad behöver utvecklas ytterligare?

– Det finns mycket kunskap i gruppen och spelarna kan mycket mer än de ibland tror att de kan. Det tycker jag är lite synd, det blir som att de håller tillbaka sig själva lite. Men det har blivit bättre och när de börjar lita på sig själva vågar de göra saker med högre fart, vilket stärker vårt spel.

På fredag möts Broberg och Sirius igen när serien vänder.

ARTIKELN HANDLAR OM