Aaron Hernandez

Mordgåtan löst efter stjärnans tatueringar

Står åtalad för dubbelmord: ”Gud förlåter”

Av: 

Martin Tolén

SPORTBLADET

Den tidigare NFL-stjärnan Aaron Hernandez står misstänkt för ett dubbelmord.

Och nu tror sig utredarna ha löst mordgåtan efter Hernandez besök i en tatueringsstudio.

– Att människor gör tatueringar betyder inte att det kan tolkas som ett erkännande, säger Hernandez advokat Ronald S. Sullivan Jr.

Det är ett av idrottsvärldens mest uppmärksammade rättsfall.

Den tidigare NFL-stjärnan Aaron Hernandez, 27, ska i mitten av februari 2017 höras för dubbelmordet på Daniel de Abreu och Safiro Furtado i Boston 2012.

Och nu tror sig utredarna ha löst mordgåtan – efter att ha studerat Hernandez tatueringar som gjordes strax efter mordet.

Gjorde tre taueringar efter mordet

Redan för några år sedan framkom det uppgifter om att utredarna sökte bevis på Hernandez högerarm.

Exakt vad framkom inte då, men det kan nu Boston Globe avslöja.

Tidningen skriver att Hernandez gick in i en tatueringsstudio under våren 2013.

Där lät han tatuera in tre nya symboler på armen: En pistol laddad med fem skott, en pistol med tom patronhylsa och en text: ”Gud förlåter”, skriven baklänges för att Hernandez skulle kunna se texten i spegeln.

Vapnena och texten uppmärksammas nu eftersom att de, enligt åklagarsidan, är identiska med de fynd som hittades i samband med morden.

Pistolen med fem skott ska vara det exakta antalet som användes för att döda Daniel de Abreu och Safiro Furtado medan pistolen med den tomma patronhylsan ska symbolisera det vapen som användes, med ett skott, för att tysta vännen Alexander Bradley (överlevde senare attacken) som blev vittne till händelsen.

– Att människor gör tatueringar med vapen som motiv betyder inte att det kan tolkas som ett erkännande, hävdar dock Hernandez advokat Ronald S. Sullivan Jr.

Dömd till livstid för mord

27-årige Aaron Hernandez, tidigare stjärna i New England Patriots, är redan dömd till livstids fängelse för att ha skjutit en man vid namn Odin Lloyd i juni 2013 då Lloyd dejtade den dåvarande NFL-stjärnans syster.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

”Hoppas att polletten trillar ner för Rooney”

ÄMNEN I ARTIKELN

Aaron Hernandez

NFL

Tatueringar

New England Patriots

Odin Lloyd