”Man har fått höra det av kompisar”

Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET
SPORTBLADET

LUBLIN. För två år sedan gjorde reserven Victor Nilsson Lindelöf succé i U21-EM – nu är han klar för Manchester United.

Årets reserv Egzon Binaku har dragit parallellen.

– Man har fått höra det av kompisar, säger han.

När Emil Krafth skadade sig och lämnade U21-truppen i sista stund för två år sedan, de kallades Victor Nilsson Lindelöf in. Resten är historia.
Mittbacken gjorde succé i mästerskapet och befinner sig just nu i Manchester för att skriva på sitt personliga kontrakt i United.

Samtidigt i polska Lublin står 21-årige Egzon Binaku och drömmer om ett liknande genombrott.

Den 21-årige vänsterbacken plockades in i truppen när Malmö FF:s Pa Konate tvingades lämna återbud samma dag som uppladdningslägret i Helsingborg drog igång.

– Det är roligt och spännande att vara här, säger Binaku som har fått höra Lindelöf-liknelsen.

– Man har fått höra det av kompisar och sådär, men jag tänker inte på det så mycket. Jag försöker att vara mig själv. Victor är Victor och jag är jag. Men absolut, det är klart att det är en stor chans för mig att få komma någonstans.

”Ska göra det svårt för Håkan”

Binaku spelade i division 2 med Åmål så sent som för fyra år sedan, men har den här säsongen gjort det bra i Häckens A-lag. 21-åringen säger själv att han var kaxig när han var yngre, men nu framstår Binaku som lugn, och nästan lite blyg.

Men han sticker inte under stol med att han hoppas på att få starta premiären mot England trots att han var sist in i truppen.

– Jag hoppas på en startplats. Jag ska vara det så svårt som möjligt för Håkan. Det var nervöst i början, men jag tycker att de har gått bättre och bättre ju mer jag kommit in i det.