Jobbig start för de svenska stjärnorna

Henrik Stenson.
Henrik Stenson.

Henrik Stenson, 40, har aldrig spelat bra på Quail Hollow.

Den första rundan av PGA-mästerskapen blev också misslyckad.

För honom – och för Alex Norén.

Den svenska stjärnduon är åtta respektive nia på världsrankningen, så på pappret borde båda två ha goda chansen i årets sista major.

Men Henrik Stenson vantrivs på Quail Hollow, banan där PGA-mästerskapen spelas, och ville därför tona ner förväntningarna.

– Jag har spelat skit varenda gång där. Känslan är väl att vi sällan åkt till en tävling med mindre förväntningar, sa han till Svensk Golf.

Det blev också en blytung start för ”Iceman”.

Han inledde med två raka bogeys och gick runt på totalt 74 slag, tre över par.

Långt efter

Även Alex Norén hade en tung första runda. Han startade visserligen med två raka birdies men därefter tog det tvärstopp och 35-åringen landade också på 74 slag.

Den svenska stjärnduon ligger därmed en bra bit från toppen men kan i alla fall trösta sig med att de inte är ensamma om att ha problem där ute. Exempelvis gick Masters-vinnaren Sergio Garcia runt på 75 slag, och Jordan Spieth – tävlingens stora favorit tillsammans med Rory McIlroy – gick också över par (72 slag).

Tappade i slutet

David Lingmerth, 30, var på väg mot en fin första runda. Men den avslutades med bogey-dubbelbogey och han landade på totalt ett slag över par.

Den fjärde svenska deltagaren, Jonas Blixt, gick på 74 slag, tre över par.

Följ tävlingen här! (OBS! Extern länk)

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.