Stjärnan i tårar: ”De borde visa respekt”

1 av 3 | Foto: Bartholomew/IPS/REX/Shutterstock / Rex Features
SPORTBLADET

Regerande mästarinnan Garbine Muguruza är ute ur Franska Öppna.

Då riktar hon kritik – mot publiken.

– De borde visa mer respekt, säger hon på en tårfylld presskonferens.

Förra året slog hon igenom med dunder och brak och vann Franska Öppna efter att ha besegrat självaste Serena Williams i final.

– Det här är så stort att det inte går att beskriva med ord, sa Garbine Muguruza då.

I år tog det stopp redan åttondelsfinal. Det franska hemmahoppet Kristina Mladenovic, rankad 14 i världen, vann en tresetsrysare (6–1, 3–6, 6–3), som kom att präglas mycket av det som hände på läktaren.

”Lite väl hård”

Den franska publiken är känd för att vara fanatisk – på gränsen till osportslig – när det kommer till att stötta sina hemmaspelare och i söndagens match blev Muguruza flera gånger utbuad efter att ha missat.

Dessutom fick hon kraftiga burop efter att ha ha ilsknat till mot en bollkalle.

– Jag tycker att publiken var lite väl hård mot mig. I vissa lägen borde de visa mer respekt, säger Muguruza på presskonferensen efteråt.

Bröt ut i tårar

En presskonferens som var extremt känslosam för den 23-åriga spanjorskan som först bröt ut i tårar och sedan tvingades ta en paus innan hon kom tillbaka för att svara på fler frågor.

– Jag är inte här för att skaffa fiender. Jag älskar ju att spela här… Men hade ni varit i mina skor så tror jag att ni hade förstått. Jag vet inte vad folk förväntar sig. Jag vill helst inte säga något mer än så, säger Muguruza enligt Reuters.