Stjärnan i tårar: ”De borde visa respekt”

1 av 3 | Foto: Bartholomew/IPS/REX/Shutterstock / Rex Features
SPORTBLADET

Regerande mästarinnan Garbine Muguruza är ute ur Franska Öppna.

Då riktar hon kritik – mot publiken.

– De borde visa mer respekt, säger hon på en tårfylld presskonferens.

Förra året slog hon igenom med dunder och brak och vann Franska Öppna efter att ha besegrat självaste Serena Williams i final.

– Det här är så stort att det inte går att beskriva med ord, sa Garbine Muguruza då.

I år tog det stopp redan åttondelsfinal. Det franska hemmahoppet Kristina Mladenovic, rankad 14 i världen, vann en tresetsrysare (6–1, 3–6, 6–3), som kom att präglas mycket av det som hände på läktaren.

”Lite väl hård”

Den franska publiken är känd för att vara fanatisk – på gränsen till osportslig – när det kommer till att stötta sina hemmaspelare och i söndagens match blev Muguruza flera gånger utbuad efter att ha missat.

Dessutom fick hon kraftiga burop efter att ha ha ilsknat till mot en bollkalle.

– Jag tycker att publiken var lite väl hård mot mig. I vissa lägen borde de visa mer respekt, säger Muguruza på presskonferensen efteråt.

Bröt ut i tårar

En presskonferens som var extremt känslosam för den 23-åriga spanjorskan som först bröt ut i tårar och sedan tvingades ta en paus innan hon kom tillbaka för att svara på fler frågor.

– Jag är inte här för att skaffa fiender. Jag älskar ju att spela här… Men hade ni varit i mina skor så tror jag att ni hade förstått. Jag vet inte vad folk förväntar sig. Jag vill helst inte säga något mer än så, säger Muguruza enligt Reuters.

ARTIKELN HANDLAR OM