Hulk-övergång kan ge svensk fängelsestraff

Foto: AP/TT
Snart kommer domen mot en man som åtalats i Malmö för att försöka lura till sig en del av övergångssumman då fotbollsstjärnan Hulk bytte klubb till Shanghai SIPG. Arkivbild.
SPORTBLADET

En svensk misstänks för att ha lurat till sig en del av övergångssumman då Hulk flyttade från S:t Petersburg till Kina.

Den 33-årige mannen som riskerar långt fängelsestraff får sin dom på fredag.

Åklagaren yrkar på sex års fängelse för den Malmöbo som åtalats för att försöka lura åt sig 3,5 miljoner kronor från övergångssumman då den brasilianske fotbollsstjärnan Hulk i somras bytte klubb från ryska S:t Petersburg till kinesiska Shanghai SIPG.

Den brasilianska advokatbyrå som skulle skicka en faktura till Shanghai SIPG för Hulks räkning använde sig av mejl, rapporterar Sydsvenskan. Men någonstans mellan Shanghai och Rio de Janeiro kapades mejlkonversationen, vilket ledde till att en del av övergångssumman sattes in på ett konto hos Länsförsäkringar.

Låtsades bygga deras sajt

Den huvudåtalade 33-åringen och en kvinnlig kompanjon gjorde sedan upprepade försök att plocka ut pengarna från banken. De hävdade att de var ersättning för ett uppdrag att bygga en sajt åt fotbollsklubben. Men banken satte stopp och senare beslutade åklagare att pengarna skulle frysas.

Mannen åtalas även för andra brott, men nekar. Domen kommer i Malmö tingsrätt på fredag.