Svenska världsstjärnor instabila i starten

avTT

Foto: Emil Langvad/TT
Henrik Stenson och Alex Norén på sitt första hål för dagen (hål 10) under Nordea Masters på Barsebäck.

De svenska världsstjärnorna Henrik Stenson, 41, och Alex Norén, 34, blandade och gav under den första rundan av Nordea Masters på Barsebäck.

Stenson svarade för en parrunda och Norén gick två över par.

När de tunga molnen skingrades över Barsebäcks mästerskapsbana och solen tittade fram fylldes det på med tusentals åskådare utanför repen när stjärnbollen med världsfemman Henrik Stenson, världsåttan Alex Norén och titelförsvararen Matthew Fitzpatrick gick sin första runda av den svenska Europatourtävlingen.

Resultatmässigt hade dock den blågula stjärnduon ingen strålande dag.

Båda låg visserligen ett under par efter de första nio hålen (började med hål 10–18), men på vägen tillbaka till klubbhuset gick det tyngre. Framför allt fick Stenson kämpa.

Vann förra veckan

Den svenske British Open-vinnaren fick skriva ner tre bogeys på de första fyra hålen. 41-åringen, som länge hade Barsebäck som hemmabana, kontrade med en birdie på hål 5 och avslutade med samma resultat på hål 9. Totalt kom Stenson in på par, 73 slag.

Norén, som i söndags vann stortävlingen brittiska PGA-mästerskapen, svarade för tre bogeys (hål 2, 8 och 9) under sina sista nio hål och kom in på två över par.

Svenskduons spelkamrat Matthew Fitzpatrick, som i fjol vann Nordea Masters på Bro Hof, kom in på par.

Se leaderboarden här (extern länk)