”Jag kommer att ta Sjöberg till rätten”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Patrik Sjöberg anklagade Svein-Arne Hansen för att betala rena idrottare att göra dopningstester.

Nu går europeiska friidrottsförbundets ordförande till motattack.

– Det här är helt vansinnigt. Jag kommer ta det här till rätten om Sjöberg inte tar tillbaka sina anklagelser, säger han till Expressen.

Svein-Arne Hansen och Patrik Sjöberg.

Patrik Sjöberg riskerar att bli av med sitt europarekord i höjdhopp.

Europeiska friidrottsförbundet (EAA) vill ta bort samtliga rekord som inte uppfyller vissa kriterier vilket fått Sjöberg att rasa.

Och i går gick 52-åringen till frontalangrepp mot EAA:s ordförande Svein-Arne Hansen och menar att norrmannen snarare dolde än motarbetade dopning.

– Vi fick betalt för att göra dopningsprov, vi som han visste var odopade. Så han har väldigt mycket att berätta om redan som ordförande och kanske ska låta oss som tävlat och varit rena få behålla våra grejer, sa Patrik Sjöberg till Radiosporten.

”Kommer ta Sjöberg till rätten”

Och nu kommer svaret från Svein-Arne Hansen – som hotar med att stämma Sjöberg.

– Jag har pratat med min advokat och jag kommer ta det här till rätten om Sjöberg inte tar tillbaka sina anklagelser. jag har aldrig lagt mig i vem som ska göra några dopingtester, säger Hansen till Expressen.

Samtidigt är Hansen övertygad om att Sjöberg varit ren under sin karriär.

– Det här ju helt vansinnigt, man kan inte bara slänga ur sig såna här saker. Jag kan ju inte acceptera att folk anklagar mig för saker som inte är sanna. Jag har familj och vänner att tänka på och jag har aldrig varit med om något liknande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM