Sirius sparkar tränaren: ”Spelarna har mått dåligt”

Esa Määttä.
Esa Määttä.

Sirius Bandy upphäver kontraktet med huvudtränaren Esa Määttä.

Orsaken ska vara att spelarna inte längre känner förtroende för tränaren.

– Vi har spelare som under en längre tid mått dåligt, säger klubbchefen Jimmy Helmersson till Sportbladet.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Orsaken till att kontraktet med tränaren upphävs är inte att de sportsliga resultaten brister, meddelar klubben, utan en arbetsmiljöåtgärd för spelarnas skull.

– Vi har spelare som under en längre tid mått dåligt. Man har tappat glädjen för att spela bandy. Tyvärr har det gått så långt att en klar majoritet av spelarna inte längre har förtroende för sin huvudtränare, berättar klubbchefen Jimmy Helmersson, som inte vill gå närmare in på hur spelarna mått dåligt.

”Vi är besvikna”

Problemen sträcker sig en tid tillbaka och det var spelarna som uppmärksammade klubbledningen om situationen.

– Vi har försökt under en tid att vidta flertal åtgärder för att få ordning på situationen. Det är inte hållbart längre, det är oerhört olyckligt och inget som någon ville.

Han fortsätter:

– Det är det bästa alternativet, men jag förstår att Esa är besviken. Vi alla är besvikna, spelarna är besvikna, på den uppkomna situationen.

Avslutar ni kontraktet med Esa Määttä som vänner?

– Det är en jobbig och obekväm sits. Jag vet inte hur relationen kommer att vara efter det här. Men jag vill ändå försöka att blicka tillbaka och minnas de bra sakerna som Esa har tillfört herrlaget. Han har gjort ett fint arbete, men tyvärr har det blivit så här.

Sportgruppen jobbar nu på en lösning för resten av säsongen.

– Vi har inget klart än, men har några namn vi jobbar på, säger Helmersson.

Teemu Määttä
Teemu Määttä

”Inte varit en lätt dag”

Sirius lagkapten, vilket även råkar vara Esa Määttäs son, Teemu Määttä, 28, har tagit beskedet tungt.

– Det har inte varit en lätt dag. Men jag säger så här. Att sparka Esa, det står inte jag bakom. Jag är inte missnöjd med honom. Ja, jag är hans son och vill ha honom som tränare, men han har gjort det bra, säger Teemu.

– Det finns folk som är missnöjda, men jag är inte det.

Hur det här påverkar hans roll i laget är han osäker på. Lagkapten har varit en nyckelspelare i Sirius under en längre tid nu.

– Det som hänt har hänt, det går inte att påverka nu. Om jag spelar i morgon, det är tränarens beslut. Den som kommer in väljer laget och jag kommer respektera det, säger han.

Hur kommer det här påverka er i morgon?

– Det får vi se då. Jag har ingen aning. Det är ett speciellt läge som alla kanske förstår.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.