Gottfridsson: ”Det är piss”

Dansk spelare testad positiv på Blågults hotell

Nu är smittan inne i VM-bubblan – på Sveriges VM-hotell.

En dansk spelare har testat positivt.

– Men vi träffar inte en kotte här, säger Jim Gottfridsson till Sportbladet.

Flera lag var hårt drabbade av corona inför handbolls-VM och två lag lämnade till och med återbud.

VM-spelare har också testat positivt på flygplatsen i Kairo när de har landat.

Men i dag kom beskedet att en spelare inne i VM-bubblan har testat positivt.

”Det var väntat”

Det handlar om Emil Jakobsen, den danska supertalangen på vänsterkanten, som nu har isolerats. Följden blev att också hans rumskamrat Morten Olsen isolerats. Jakobsen är förstås inte med i kvällens premiär mot Bahrain och Olsen måste visa upp ett negativt test för att få spela.

– Åh, fy fan! Det är piss för Emil som är mästerskapsdebutant. Och piss för Morten, säger Sveriges spelmotor Jim Gottfridsson när han får nyheten av Sportbladet.

– Men det var väntat att någon skulle få det, tyvärr. Bara hoppas att inte någon mer blir sjuk.

Flög ihop med danskarna

Danskarna bor på samma jättehotell i Kairo som svenskarna. Lagen flög dessutom ihop ner, tillsammans med den norska VM-truppen.

Väcker det någon oro hos dig/er?

– Vi har inte varit i kontakt med dem. Visst, vi flög ner med dem. Men vi bar munskydd, höll avstånd och spritade händerna. Vi gör allt för att hålla oss så friska som möjligt. Jag är klubbkamrat med flera av danskarna men har inte ens pratat med dem, säger Gottfridsson.

– Vi håller oss för oss själva. Det låter kanske jävligt tråkigt. Men vi träffar inte en kotte här. Vi är på vårt våningsplan, går ner och käkar och går sedan upp här igen, säger Gottfridsson.

Den danska sportchefen Morten Henriksen tror dock inte att Jakobsen är smittad utan menar att det positiva testet troligen beror på att Jakobsen redan haft konstaterad corona.

– Vi tror faktiskt inte att han är smittad. Vi tror att det är stoff från viruset då han tidigare varit smittad som gör att han testat positiv, säger Henriksen till Jyllands-Posten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.