Tennis

Kvartsfinalen mellan Djokovic och Berrettini avbröts

Bisarra scener när publiken tvingas ut

Av: 

Simon Norberg

Foto: Julian Finney / Getty Images Europe

SPORTBLADET

Matchen mellan Novak Djokovic och Matteo Berrettini höll på att utvecklas till en nagelbitare.

Mitt i fjärde set avbröts kvartsfinalen i Franska öppna hastigt och lustigt.

– Det är pinsamt. Konstiga tider vi lever i, säger Mats Wilander i Eurosport.

Franska öppna är det första idrottsevenemanget på väldigt lång tid i Frankrike som tillåter publik.

Under tennisturneringens första vecka spelades kvällsmatcherna helt utan publik eftersom landet haft ett utegångsförbud som börjar gälla klockan 21.00.

Men från och med i dag, onsdag, utökades den gränsen till 23.00.

Det innebar att kvartsfinalen mellan världsettan Novak Djokovic och världsnian Matteo Berrettini var den första kvällsmatchen på huvudarenan, Court Philippe-Chatrier, att spelas inför publik på läktaren. Uppskattningsvis var det ungefär 5 000 personer som fick se serben gå upp i en säker 2–0-ledning efter de två första seten.

Kraftiga reaktioner

Sedan bytte matchen skepnad. Italienaren kom tillbaka i det tredje, vann tiebreak och tvingade fram ett fjärde set starkt påhejad av publiken.

Men mitt i det setet, nästan tre timmar in i matchen, vid ställning 3–2 Djokovic, tvingade domaren ut spelarna från planen.

Domaren tvingade ut spelarna...

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe

... och publiken fick gå hem.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe

Klockan hade slagit 22.55 i Paris och publiken skulle tvingas hem för att inte bryta mot reglerna.

I Eurosports sändning stod Mats Wilander och programledaren Barbara Schett helt oförstående till det inträffade.

– Det är ett pinsamt ögonblick. Domaren säger till åskådarna att de tvingas lämna eftersom det är utegångsförbud. Det här är en situation jag aldrig tidigare sett, säger Schett och får medhåll av svensken.

– Fransmännen är berömda för att protestera och det är vad som händer. Du måste lyssna på expertisen, men det är pinsamt. Konstiga tider vi lever i, säger han.

Återupptogs efter 30 minuter

Beskedet möttes av kraftiga burop och protester. Flera åskådare vägrade lämna arenan och det tog över en halvtimme innan den kunde tömmas.

– Jag är chockad. Jag vet inte vad jag ska säga. det är konstigt och löjligt. Det är inte en miljon människor utan ett par tusen. Man borde ge de undantag på en timme eller så. Jag förstår publiken och spelarna. En äldre herre vägrade att lämna. Hans vänner tvingade till slut med honom, vittnar Eurosportexperten Micha Zverev på plats på Court Philippe-Chatrier.

Till slut kunde återupptas igen, då inför helt tomma läkare. Världsettan tog sedermera hem det hela med 3–1 i set efter 7–5 i sista och är nu klar för semifinal där Rafael Nadal väntar.

– Det var väldigt, väldig svårt i slutändan. Vi tappade lite energi när publiken gick. Jag är väldigt glad över segern, säger serben efteråt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Novak Djokovic vann Franska öppna efter supervändning

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis

Franska öppna