Ilska över coronasmittade spanjorskans klagomål

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Paula Badosa.
Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe
Paula Badosa.

SPORTBLADET

Paula Badosa är sjuk i covid-19 inför Australian Open i tennis.

Spanjorskan klagar över att vara instängd på det fönsterlösa hotellrummet.

– Det är det värsta jag har varit med om under min karriär, säger 23-åringen.

72 spelare inklusive svenske Elias Ymer är instängda i strikt karantän i Melbourne inför årets första grand slam-turnering.

Paula Badosa har efter ankomsten till delstaten Victoria testats positivt för coronaviruset och kommer att därför tvingas till ytterligare två veckors karantän.

– Jag känner mig övergiven. Jag har inte fått den träningsutrustning som jag har önskade för fem dagar sedan, jag har inte fått veta vilken typ av viruset jag har och jag har inte fått någon information från turneringen, säger Paula Badosa till dagliga spanska sporttidningen Marca.

Mardrömsliknande situation

Hotellrummet som hon har flyttats till av de australiska hälsomyndigheterna och delar med tränaren Javier Marti ska vara trångt och sakna fönster.

Hon saknar löpband, vikter eller träningscykel. Hon gör situps och använder fyllda vattenflaskor för att hålla igång.

– Det första folk rekommenderar när man har viruset är att öppna fönstren för att släppa in luft. Jag har inga fönster i mitt hotellrum och det är knappt 15 kvadratmeter, säger Paula Badosa.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe
Paula Badosa.

”Risk för mentala hälsan”

I värsta fall kan det bli så att hon inte kommer ut från hotellrummet förrän den 4 eller 5 februari. Det är bara dagarna innan turneringsstarten den 8 februari.

– Jag har tappat mycket av min konditionsnivå och ännu mer av min styrka. Om jag kan komma ut den 31 januari så har jag en vecka på mig att komma i form. Om det är den 5 februari är det omöjligt att återhämta sig i tid för turneringen, säger Paula Badosa.

Det spanska tennisförbundet har också varit kritiskt till behandlingen av spelarna: ”Vi vill uttrycka vårt stöd och solidaritet med alla de spanska spelarna som nu lider av konsekvenserna av lockdown i Australien. Vi förstår alla försiktighetsåtgärder och handlingar som vidtas för spelarnas, åskådarnas, arbetarnas och invånarnas hälsa, men vi anser att dessa åtgärder borde ha varit förenliga med idrottarnas mentala och fysiska hälsa.”

Ber om ursäkt

Många har däremot varit kritiska till de klagomålen som har kommit ut och det har fått Paula Badosa att förtydliga vad hon menar på sociala medier.

”Snälla, missförstå mig inte. Hälsan kommer alltid först och jag känner mig tacksam för att vara i Australien. Karantän och förebyggande åtgärder är avgörande just nu. Jag pratade om regler som ändrades över natten men jag förstår den sorgliga situationen vi lever i. Jag ber om ursäkt. Var försiktig. Jag älskar Australien”, skriver Paula Badosa på twitter.

Paula Badosa ligger för närvarande på 67:e plats på världsrankningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE