Motalas blytunga seger inför tuffa avslutningen

Motala gjorde jobbet.

I måstematchen mot Tellus drog östgötarna det längsta strået – och säkrade viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

– Det är otroligt skönt med två poäng, säger Motalas lagkapten Fredrik Lönn.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Det var en tät match i Gubbängens bandy- och skridskohall när Tellus tog emot Motala. För gästernas del var det vinst som gällde för att inte tappa mark i kampen om de sista slutspelsplatserna.

Och visst gick det vägen när nyckelspelaren Albin Rohlén kunde avgöra matchen inom loppet av tre minuter tidigt i den andra halvleken.

Först gjorde han 2–1 på ett friläge, framspelade av anfallskollegan Philip Florén, efter 47 spelade minuter och drygt tre minuter senare utökade han till 3–1 när det var duktige Viktor Spångbergs tur att stå för frispelningen.

– Jätteskönt, verkligen! En tajt match, men det är otroligt skönt med två poäng, säger Motalas lagkapten Fredrik Lönn i Sportbladet Play.

Tuff avslutning

Segern ger Motala en åttonde plats på 19 poäng, med en match mindre spelad än sina konkurrenter. Då tre av lagets fem återstående matcher är mot topp fyra-lag var segern mot tabelljumbon i princip ett måste för att lagets slutspelschanser skulle leva vidare.

Med det var ingen solklar seger.

– När vi spelar som vi vill, då blir det bra. Sedan klickar det inte rätt alla gånger och då är Tellus så pass bra att det blir farligt när de får ställa om, säger Fredrik Lönn.

– Men så länge vi är jävligt noggranna i det vi gör och sätter bollen framåt med spelavstånd så tycker jag att vi har kontroll på det.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.