Svenske VM-stjärnans ”rekord”: 3 mål på 35 sekunder

Wanne: ”Inte tid att springa runt och hurra”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

3 mål på 35 sekunder.

Hampus Wanne kan ha slagit något slags världsrekord i handboll i går.

– Jag fick det berättat för mig efteråt, säger landslagsstjärnan efter segern i Champions League mot Paris SG.

När matchuret stod på 2.13 i toppmatchen i går i Champions League mellan Flensburg och Paris SG gjorde Hampus Wanne sitt första mål för kvällen när han kvitterade till 2–2.

När klockan stod på 2.48 hade den svenska VM-stjärnan satt ytterligare två mål.

3 mål på 35 sekunder alltså.

Men det hade inte huvudpersonen själv koll på.

– Jag fick det berättat för mig efteråt. Det kändes inte som att det gick så fort, säger vänstersexan till Sportbladet dagen efter.

”Bara att spurta hem”

Du hade inte koll?!

– Nej, verkligen inte. Sådan tidsuppfattning har man inte när man spelar. Det blev några lägen tätt inpå och jag kände att jag blev riktigt trött, det brukar jag inte bli. Men tre mål så här snabbt har jag aldrig gjort.

Det är ju omöjligt att kontrollera men något slags rekord måste det nog vara.

– Jag har inte någon koll på det. Men det va la gött, säger göteborgaren.

Han visade inga känslor alls ens efter det tredje målet.

– Jag är rätt inbankad i huvudet med att vi ska vinna och först i slutet av matcher, när man vet att det är klart, kan man jubla. Jag har inte tid att springa runt och hurra och grejer. Här är ingen publik heller. Man hinner inte inte. Det är mål och bara att spurta hem för Paris kontrar som dårar.

Leder Bundesliga

Wanne kunde förstås inte hålla samma takt i målfabrikationen matchen ut men landade ändå på åtta mål till slut. Flensburgs andre svensk, Jim Gottfridsson, stod för sju fullträffar.

Flensburg såg ut att ha säkrat segern redan i paus då man ledde med 19–10. Men till slut blev det bara en uddamålsseger (28–27).

– Vi är skitnöjda med att vi slagit Paris både hemma och borta. Det är fantastiskt. Men vi ledde med nio mål i paus och då kan vi inte förlora andra med åtta på hemmaplan. Det får vi inte göra oavsett vilka vi möter. Så man går inte ifrån matchen helt nöjd, säger Wanne.

Flensburg har gjort en stark säsong så här långt. Man leder Bundesliga och vunnit åtta av tio matcher i gruppspelet i Champions League.


Publicerad:

LÄS VIDARE