Bajens storstjärna: ”Vi skäms”

Mardrömspremiär i återkomsten till ligan

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Utklassade av gamla ärkerivalen och noll spelmål på åtta avslut.

– Det blev en mardrömspremiär, konstaterar Hammarbys Patrik Fahlgren efter comebacken i handbollsligan efter åtta år i Bundesliga.

Patrik Fahlgren var en av de största nyförvärven inför årets upplaga av handbollsligan.

Åtta år efter att han lämnade Sävehof för Bundesliga återvände 32-åringen, som spelade VM så sent som 2015, till Sverige men valde att bosätta sig i Stockholm och spela för Hammarby.

På söndagen gjorde han comeback när Hammarby premiärspelade mot Redbergslid borta.

”Väldigt bra målvakt”

– Det blev en mardrömspremiär, säger Fahlgren efter matchen.

Det har han rätt i, både för honom själv och för hela laget.

RIK körde över Bajen med 33–17 (13–7) och spelmotorn gjorde inte ett enda spelmål trots åtta avslut. De enda två skott han lyckades få in var från straffkastlinjen.

– Jag var en lika stor besvikelse som hela laget. Vi skäms i dag, säger Fahlgren.

– Men vi mötte ett bra lag...eller framför allt en väldigt bra målvakt.

68 i räddningsprocent

RIK:s Tobias Thulin, 22-åringen som spås bli svensk handbolls nästa stormålvakt, var rena väggen och tog hela 68 procent av skotten.

– Visst hade vi våra problem i anfallsspelet men varje gång vi skapade lägen så räddade han. Jag mötte honom i en träningsmatch med Melsungen i januari och lyckades inte få hål på honom då heller. Han är kryptonit för mig, suckar Fahlgren.

– Men vi kom faktiskt till många lägen. Jag hade varit mer orolig om vi hade haft 25 tekniska fel. Med normal utdelning hade vi nog inte vunnit matchen men vi hade i alla fall varit där och nosat, säger Fahlgren.

▪▪▪

I kvällens två andra ligamatcher blev det favoritsegrar när Alingsås slog Ricoh borta med 26–23 (17–12) och Malmö vann enkelt borta mot Aranäs med 24–17 (11–9).

ARTIKELN HANDLAR OM