Alingsås tog tredje raka mot Hammarby

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Alingsås trummar på i inledningen av årets Handbollsliga.

Ikväll kom tredje segern på lika många matcher när Hammarby avfärdades i Eriksdalshallen.

– Vi reder ut det till slut så vi får väl vara nöjda, säger målvakten Rickard Frisk till C More.

Med fyra raka finaler får Alingsås stå som en av favoriterna att gå långt även i årets upplaga av Handbollsligan. Men Hammarby borta blev en svår nöt att knäcka.

I paus hade hemmalaget ledningen med uddamålet, 13–12.

– Vi är bättre idag än tidigare. Full fart från första början till skillnad från förut, sade Hammarbys Nils Pettersson till C More efter 30 minuter.

Men sedan rivstartade Alingsås andra halvlek, och tog sig snart upp i en bekväm ledning. Dock utan att helt knäcka hemmalaget.

– Vi har en ledning med fem sex bollar men de äter ikapp. Det var en svängig match, konstaterar Alingsås målvakt Rickard Frisk.

”Det finns grejer att bättra på”

Ja, Hammarby kämpade in i det sista, men var aldrig riktigt nära i slutet. När krutröken lagt sig hade Alingsås segrat med siffrorna 22–25, och därmed tagit hem tredje raka segern.

– Vi reder ut det till slut så vi får vara nöjda, säger Frisk till C More efter match.

För Hammarby väntar Skövde i nästa match, medan Alingsås ställs Sävehof. Frisk menar att det finns en del att förbättra tills dess.

– Spelmässigt finns det grejer att bättra på. Mer rörelse i anfallsspelet bland annat, säger han i C More.

▪▪▪

Kvällens andra matcher bjöd bland annat på en målrik historia där Guif besegrade Redbergslid med 37–34. Sävehof hemmaslog Ricoh med 26–24.

▪▪▪

Även i damernas SHE spelades en match under fredagskvällen. Där tog Skara hem säsongens första seger med uddamålet, 19–18, hemma mot Boden.

ARTIKELN HANDLAR OM