McEnroes kritik mot filmen: ”Påhittat”

Foto: Julie Vrabelova / NORDISK FILM
Shia LaBeouf som John McEnroe och Sverrir Gudnasson som Björn Borg.
SPORTBLADET

Filmen om Björn Borg, 61, har haft premiär i England.

Nu sågas den av John McEnroe, 58.

– Det är ingen bra film. Vissa grejer är rent påhittade, säger amerikanen enligt The Telegraph.

Foto: DAVID W CERNY / X01548

Filmen ”Borg” hade Sverige-premiär i början av månaden och skildrar Björn Borgs resa till den absoluta världstoppen – och hans duster med ärkerivalen John McEnroe.

Borg har tidigare riktat viss kritik mot produktionen då han velat vara mer delaktig i skapandet av filmen.

– Det hade varit kul att få en insyn från början, sa Borg till Nöjesbladet, och menade att även John McEnroe delade hans mening.

”Fantastiskt”

– När vi fick reda på filmen, då hade de redan gjort ungefär 40 procent. Det hade varit roligare om de hade frågat direkt från början, sa Borg, som gillade filmen i sig.

– Jag tycker den var väldigt bra. Speciellt alla skådespelare gjorde ett fantastiskt jobb. Janus (Metz, regissören) får fram väldigt spännande och intressanta saker i filmer, så det är bara positivt.

Sportbladets recensent gav filmen i betyg och menade att Shia LeBeoufs tolkning av den färgstarke John McEnroe var allra bäst.

McEnroe själv är inte lika nöjd.

”Önskar jag kunde säga...”

– Tyvärr, jag önskar att jag kunde säga att det är en bra film, men det tycker jag inte. Tyvärr, säger McEnroe i samband med att filmen hade premiär i Storbritannien under fredagen, enligt The Telegraph.

Stora delar av filmen bygger på den bittra rivaliteten mellan Borg och McEnroe, duon som dominerade tennisen under flera års tid och som bland annat bjöd på en legendarisk uppvisning i Wimbledon-finalen 1980.

Den iskalle Borg som aldrig visade några känslor mot den hetlevrade amerikanen känd för sina utbrott.

McEnroe köper framställningen av sig själv, men är kritisk till filmens äkthet.

– De hittade på grejer i filmen. Massor av grejer. Om de nu ville få mig att framstå som en idiot hade de kunnat komma med några bättre exempel. Riktiga exempel. Nu har de hittat på flera grejer, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis

Wimbledon