Södertälje Kings vände och vann igen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Södertäljes Martin Pahlmblad (arkivbild).
SPORTBLADET

Första halvlek verkar inte vara Södertälje Kings grej den här säsongen. 
Men fjolårstvåan stod för en ny vändning och vann mot Nässjö. 

– Vi måste komma underfund med vad fan som händer, säger Martin Pahlmblad. 

Precis som mot BC Luleå och i Europe Cup tidigare i veckan hamnade Södertälje Kings i underläge mot Nässjö. 25-13 efter första perioden blev 45-33 i paus. 

Men precis som tidigare vaknade Kings till liv i andra halvlek och vände matchen. Men det satt långt inne och det blev bara seger med 77-74 efter att Martin Pahlmblad satt fyra raka straffkast i slutminuten. 

– Vi kom ut ganska platt, som vi har gjort de senaste fyra matcherna, och var tvungna att jobba oss tillbaka vilket vi är väldigt bra på. Men det vill man helst inte göra, säger Pahlmblad och fortsätter: 

– Det går inte att vinna alla matcher i ligan på det här sättet och vi vill försöka utmana om guldet. Då är hemmaplansfördel väldigt viktigt så vi måste komma underfund med vad fan som händer.

”Verkligen skitkul”

Vad är det som gör att ni lyckas vända? 

– Vi har stor tillit till vårt lag och alla spelares skicklighet och hela systemet. När man har gjort det mot bra lag som Luleå vet alla att man kan. 

Pahlmblad, som är tillbaka i SBL efter flera säsonger i den grekiska ligan, har snittat 18,5 poäng på sina två första matcher. 

– Det är verkligen skitkul att komma tillbaka till ett ungt svenskt lag med otroligt mycket talang och ligans bästa coach i Ludde. Jag tycker han är bäst i alla fall. Det är synd att vi inte kunde fortsätta i Europe Cup, men nu blickar vi framåt. 

ARTIKELN HANDLAR OM