Svenska truppen till Lillehammer

avFrida Fagerlund, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Charlotte Kalla, 30, gjorde succé i världscuppremiären.

I helgen fortsätter tävlingarna i norska Lillehammer.

Där kommer Emil Jönsson göra debut för säsongen.

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Kalla

Charlotte Kalla, 30, såg till att göra världscuppremiären till en blågul succé. Superstjärnan vann helgens minitour i finländska Ruka, knäckte norska skiddrottningen Marit Björgen, 37, på vägen och satte skräck i grannlandet.

Till helgen fortsätter tävlingarna i norska Lillehammer, då med sprint och skiathlon, och på måndagen blev det klart att hittills petade Petter Northug, 31, kommer göra säsongsdebut i det norska landslaget.

I den svenska truppen finns bland andra Emil Jönsson, som därmed gör världscupdebut för säsongen.

– Det känns kul och spännande att ha Emil tillbaka i laget. Han har haft en tid med bra träning sedan säsongspremiären i Gällivare, säger förbundskapten Rikard Grip.

Nya namn på herrsidan

Oskar Svensson och Viktor Thorn är fortsatt förkylda och blickar framåt mot Davos nästkommande helg. Det öppnar för några nya namn i truppen.

– Det ska bli roligt att ge två yngre killar chansen till världscupdebut efter att de gjorde fina prestationer i Gällivare. Jag tänker på Filip Danielsson och Anton Persson. Dessutom får Emil Johansson åka till Lillehammer efter att ha varit ett stort utropstecken i Gällivare. I tuff konkurrens blev han femma i sprintkvalet och tog sedan för sig i finalerna, säger Rikard Grip.

På damsidan har det gått bra för Sverige inledningsvis, där både Charlotte Kalla och Stina Nilsson leder världscuptotalen respektive sprint.

– Det känns extra roligt att resa till Norge med Charlotte som världscupledare, efter en minitour i Ruka där hon övertygade. Både hon och Stina har visat på fin form och jag är säker på att de kommer att sälja sig dyrt för att inte släppa ifrån sig ledarvästarna, säger Rikard Grip.

Publicerad: