Alfelt: ”Inte ens ett B-lagsmästerskap”

SPORTBLADET

MALMÖ. Pappa Henke tyckte det skulle vara kul för sonen Jordan att få spela OS.

Men tränare Henke såg till HIF:s skadeläge och stoppade drömresan.

Det är så självklart det bara kan vara.

När Sverige vann OS 1948 var det en stor titel även om fotbollsturneringen naturligtvis var sargad av sviterna efter andra världskriget.

När Håkan Ericson ska försöka få ihop ett landslag nu i sommar i Manaus i Brasiliens fuktdrypande regnskog är det en kul grej. En turnering för de spelare som klubbar runtom i världen kan avvara utan att riskera för mycket i sitt seriespel.

– Anledningen är att vi bara har två anfallare tillgängliga i dagsläget, varav en står på två varningar. Vi vet inte när Linus Hallenius kommer tillbaka heller. Jag förstår Jordans situation och vad han missar. Tyvärr är det en del av fotbollen, säger Henrik Larsson i sin egenskap som manager till klubbens hemsida.

Återbud nummer 53 - säger en hel del

Jordan behövs i HIF och då är OS en självklarhet att stå över.

För förbundskaptenen blev det väl återbud nummer 53, vilket säger en hel del, och nu har han bara en enda anfallare i truppen, Mikael Ishak som nu hör hemma i danska Randers. Självklart för lite för att Håkan Ericson ska kunna göra sitt jobb effektivt, men återigen, OS är en turnering som kan ge deltagarna en upplevelse att bära med sig för resten av livet utan att vara särskilt viktig i sig själv.

Personligen tycker jag att herrfotbollen inte ens borde vara med i OS beroende på alla de stora mästerskap och klubbturneringar som Fifa och Uefa själva arrangerar och styr över. Nu blir det inte ens ett B-lagsmästerskap och var ligger då själva värdet?