”Passade inte den här gången”

SPORTBLADET

Båda legendarerna har tackat nej till förbundskaptensjobbet

Foto: Magnus Andersson

Ljubomir Vranjes har tvingats tacka nej till att bli förbundskapten.

Nu kan Sportbladet avslöja att också andravalet nobbar förbundet.

– Det stämmer. Jag kan inte tyvärr, säger Magnus Andersson.

Direkt efter att Sverige i april säkrat OS-platsen avslöjade Sportbladet att Ljubomir Vranjes, framgångsrik tränare i tyska Flensburg, var nära att efterträda Staffan Olsson och Ola Lindgren som svensk förbundskapten efter OS.

Förhandlingarna pågick hela våren men för ett par veckor sedan sprack de – till Vranjes stora besvikelse.

– Vi hade pratat rätt länge och det var inga större oklarheter mellan mig och förbundet. Jag ville ju göra det. Jag tror att det hade varit väldigt spännande – jag har en massa idéer, jag är ung och jag har lust, säger Vranjes.

Hoppas få chansen i framtiden

Det hela stöp på att Flensburg krävde en för stor summa för att låta Vranjes, som har kontrakt med klubben till 2020, dubbeljobba.

– Jag tror inte Sverige har råd att betala den summan nej.

När Sportbladet avslöjade att Vranjes var nära att bli ny förbundskapten hade vi uppgifter om att han hade en klausul i sitt nyskrivna kontrakt om att få dubbeljobba som svensk förbundskapten. Men det stämde inte.

– De gick inte med på det när jag skrev det nya kontraktet, säger Vranjes som hoppas bli svensk förbundskapten i framtiden.

– Jag är ung så någon gång i framtiden får jag kanske chansen igen. Vi får se hur det blir om fyra år – eller om jag får sparken om ett år, säger han med ett skratt.

Fast i kontrakt

Nu kan Sportbladet avslöja att förbundet fått nobben också av sitt andraval – Magnus Andersson.

– Det stämmer. Jag kan inte tyvärr, säger han till Sportbladet.

Andersson sitter också fast i ett kontrakt med en Bundesligaklubb (Göppingen till 2018). Men här sa Andersson nej redan innan det gick till förhandlingar mellan förbundet och klubben.

– Det var inte aktuellt att kombinera. Det blir för hög arbetsbelastning, säger han.

Trist att inte kunna ta möjligheten när den fanns?

– Jag känner inte så. Jag har mitt kontrakt och det accepterar jag. Där är här jag vill vara nu. Tyvärr passade det inte den här gången.

– Skulle det dyka upp en möjlighet i framtiden så skulle jag självklart ta en fundering om tajmingen är bättre den gången, säger han.

Nu tvingas förbundet leta efter nya namn.

ARTIKELN HANDLAR OM