Nadal kan lämna Rio med två OS-guld

SPORTBLADET

Vann dubbelklassen i par med Marc Lopez

Foto: Nadal med dubbelpartnern Marc Lopez tog hem guldet.

RIO DE JANEIRO. Undrar du hur Rafael Nadal förberedde sig inför semifinalen mot Juan Martin del Potro?

Han spelade hem dubbelguldet.

– Det här är en dröm, säger ”Rafa”.

När Rafael Nadal landade i Rio de Janeiro hade han inte spelat en enda match sedan Franska öppna, som han tvingades dra sig ur på grund av en handledsskada.

Nu kan han titulera sig olympisk mästare i dubbel.

Silver till Lindstedts ex-partner

I par med Marc Lopez besegrade han rumänerna Florin Mergea och Horia Tecau, som 2010–2012 nådde tre raka Wimbledonfinaler med Robert Lindstedt vid sin sida.

Matchen slutade 6–2, 3–6, 6–4.

– Det här är en fantastisk erfarenhet, speciellt att få göra det tillsammans med en av mina bästa vänner. Det är något oförglömligt för båda två. Att få vinna guld efter två och en halv månad utan att kunna träna och förbereda mig... Det är en dröm, säger Rafael Nadal.

Hade publiken emot sig

Spanjoren är dessutom bara två vinster från att ta hem singeltiteln, vilket han lyckades med i Peking 2008. Timmarna före dubbelfinalen besegrade han hemmahoppet Thomaz Bellucci och tusentals vrålande brassar, som inte drog sig för att applådera ”Rafas” misstag. Spanjoren hamnade i underläge, men vände och vann med 2–6, 6–4, 6–2.

– I början hade jag svårt att hitta rytmen och atmosfären var tuff, samtidigt som jag njöt av det. Jag lyckades ta mig tillbaka in i matchen i början av andra set, och i det tredje spelade jag bra. Jag är väldigt nöjd med segern. För några dagar sedan kunde jag inte föreställa mig att jag skulle ta mig till semifinal, säger Rafael Nadal, som ställs mot Juan Martin del Potro.

Kerber favorit i damfinalen

Andy Murray och Kei Niskikori gör upp om den andra finalplatsen. I damfinalen möts Angelique Kerber och Monic Puig medan Petra Kvitova och Madison Keys gör upp om bronset.

ARTIKELN HANDLAR OM