OS i Rio 2016

Avslöjar: Han blir ny OS-expert i Viasat

Av: 

Emelie Fredriksson

SPORTBLADET

Bragdguldvinnaren Jonas Jacobsson blir skytteexpert i Rio

Han jagar själv nya skyttemedaljer.

Men nu kan Sportbladet avslöja att bragdmedaljören Jonas Jacobsson blir expert i Viasats OS-sändningar från Rio de Janerio.

– Det var inte självklart att tacka ja eftersom jag ligger i hårdträning, säger han.

I dag presenterar Viasat Sport hela sin OS-trupp till Rio, men redan nu kan Sportbladet avslöja ett av namnen; Jonas Jacobsson. Den 50-årige skytten, med bragdguld och 17 paralympics-guld på meritlistan, laddar just nu för sitt tionde Paralympics i rad.

Men strax innan tar han en paus – som OS-expert.

"Ska bli kul"

– Det var inte helt självklart att tacka ja eftersom själv ligger i hårdträning, men de här dagarna kommer jag kunna åka dit och hjälpa till, så det är lugnt. Det ska bli kul!, säger Jacobsson.

Reglerna är ganska nya och han hoppas kunna förklara skyttet på ett enkelt sätt för tittarna. Vem som vinner är däremot inte helt enkelt att sia om, trots expertrollen.

– Skytte är lite annorlunda än andra sporter, som på 100 meters-löpning där du på förhand vet vilka det står emellan. Skytte påminner mer om golf, när man tittar på startfältet kan man nästan inte utesluta någon helt.

Skulle själv kunna konkurrera

Inför OS 2012 försökte Jacobsson ta sig till mästerskapet själv men nu kändes det för splittrat att försöka nå två spel – trots att han tror att han vid en bra dag hade varit med och konkurrerat.

– Skulle jag ha en bra dag så är jag med i diskussionen. Men det är likadant på Paralympics. En dag när man inte är riktigt på, är man inte med finalen.

Hur ligger du själv till i din satsning?

– Inte särskilt bra. Jag skjuter inte alls bra, haha. Jag måste verkligen se till att höja min nivå.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

OS i Rio 2016

Sommar-OS

Jonas Jacobsson

Viasat