Legkov slår tillbaka: ”Oseriöst nonsens”

Foto: Legkov slår näven i snön efter att ha gått i mål på femmilen i OS.
SPORTBLADET

Före dopningslaboratorie-chefen Grigorij Rodtjenkov pekade ut 15 ryska OS-medaljörer som dopade, däribland femmilsvinnaren Alexander Legkov.

Nu slår Legkov tillbaka:

– Alltihop är oseriöst, totalt nonsens, säger han till ryska tv-kanalen Match, enligt TT.

Det var i New York Times som Grigorij Rodtjenkov, före detta chef för ryska antidopningslaboratoriet, avslöjade sensationella uppgifter om hur han varit del av ett statligt ryskt dopningsprogram. Under OS i Sotji påstår han sig ha varit del av ett program där minst 15 ryska medaljörer dopats – och sedan med hjälp av hål i väggen på Wadas testlabb i Sotji fått hjälp att smuggla in rena testresultat.

– Vi var fullt utrustade, hade kunskapen, erfarenheten och var perfekt förberedda för Sotji. Vi var lika välfungerande som en schweizisk klocka, sa Rodtjenkov i går och fick en hel idrottsvärlds att återigen fördöma Ryssland.

”Substanslösa anklagelser”

Men nu kommer hårda repliker från ryskt håll.

– Absolut substanslösa anklagelser. Det liknar en avhoppares förtal, säger Kremls talesman Dmitrij Peskov vid en presskonferens i Moskva, enligt TT.

Även Alexander Legkov rasar.

– Vi måste ta till rättsliga åtgärder mot de här människorna. Alltihop är oseriöst, totalt nonsens och vi måste få stopp på det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM