Aregawi på plats: ”Hon är förtvivlad”

SPORTBLADET

Nekar till medveten dopning: ”Kan inte förstå det”

Abeba Aregawi är på plats i schweiziska Lausanne i väntan på svaret från B-provet.

Och hon vet inte hur hon fått i sig dopningspreparatet.

– Hon har absolut ingen aning om hur detta gått till, säger agenten Jos Hermens till SVT.

Abeba Aregawi, 25, är avstängd misstänkt för dopning i väntan på B-provet som analyseras i dag.

I morse, vid 09.00-tiden, anlände Aregawi tillsammans med agenten Jos Hermens till dopningslabbet, Laboratorie Suisse d´analyse du Dopage, i Lausanne.

B-provet kommer att analyseras och ett resultat kommer att landa under onsdagen.

– Vi gick in dit och de öppnade B-provet som är fruset, det öppnades alltså när vi var där, säger Hermens. De tog sen en bit av det frusna urinet vilket är starten på hela processen, så det har precis börjat och nu väntar vi på resultatet, säger agenten Jos Hermens till SVT.

”Hon har ingen aning”

SVT är på plats i Lausanne och beskriver Aregawi som ”märkbart samlad” när hon anlände till dopningslabbet.

Enligt Hermens vet Aregawi fortfarande inte – vilket hon uppgav direkt hon fastnade i dopningstestet – hur hon fick i sig preparatet Meldonium.

– Vad kan jag säga, förtvivlad och hon mår inte bra så klart. Hon kan fortfarande inte förstå hur detta hänt och har absolut ingen aning om hur detta gått till, säger Hermens.

Resultat av en b-provsanalys tar normalt sett 2-3 dagar men i det här fallet har RF och förbundet fått bekräftat att svar väntas redan under dagen.

– Det har snabbats på något så in i bänken utifrån den informationen vi hade tidigare, säger generalsekreteraren på friidrottsförbundet, Stefan Olsson till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM