Vasaloppet 2016

Herråkare diskas - störde dameliten

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

Vasaloppsåkare diskad efter att ha bytt spår

Britta Johansson Norgren stördes av bland andra Rasmus Ax (till vänster i gulsvart dräkt).
Britta Johansson Norgren stördes av bland andra Rasmus Ax (till vänster i gulsvart dräkt).

En kilometer från Mora bytte Rasmus Ax spår och störde både vinnaren och tvåan på damsidan.

Efter loppet blev han diskad.

– Jag fick gå upp till tävlingsjuryn och då sa de det. Jävligt surt när man gör sitt livs lopp, säger Rasmus Ax Ulricehamns tidning.

Den stora snackisen efter gårdagens Vasalopp var hur dameliten stördes av herråkare på upploppet. Svenska silvermedaljören Britta Johansson Norgren var kritisk till arrangörerna efter loppet och Rasmus Ax fick beskedet att han blev diskad för att ha stört dameliten.

– Ska jag vara helt ärlig var det knappt att jag visste att det fanns damer runt omkring mig. Jag ville bara spurta för att komma in topp 100, säger Rasmus Ax till Ulricehamns tidning.

”Sådant händer hela tiden”

Ax lämnade högerspåret och placeringen bakom guldmedaljören Katerina Smutná ungefär en kilometer utanför Mora för att staka sig förbi Smutná i jakt på bättre placering.

När Ax skulle återgå till spåret gjorde han det för snävt och klev på Smutnás skidor. Till följd av det tappade Ax balansen och åkte över till vänsterspåret där han körde på en herråkare som i sin tur trängde ut Britta Johnsson Norgren i vänsterspåret.

– Jag säger inte att det inte var ojuste, men jag ville bara komma i mål. Visst vinglar jag till, men Vasaloppet är ändå ett stort motionslopp och sådant här händer hela tiden. Tittar bara på hur det ser ut i Risbergsbacken, där folk ramlar och kör in i varandra. Det är ju så det är i Vasaloppet, säger Ax till Ulricehamns tidning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Gustav Vasa flåsade inte fram i skidspåret

ÄMNEN I ARTIKELN

Vasaloppet 2016

Vasaloppet

Längdskidor