Rosenqvist klar för DTM

Kombinerar jobbet som reservförare med GT och Indycar

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist kör i USA och i Europa.

Han får chansen både i DTM och i GT Series.

– I DTM kommer jag att jobba med ett av världens bästa racingteam, säger han

– Det är naturligtvis ett stort privilegium.

Tillsammans med Mercedes har svensken skrivit historia i F3 där han blivit både Europamästare och vunnit flera prestigefyllda lopp och nu fortsätter samarbetet. Svensken blir test och reservförare för det team som vann den tyska serien DTM förra året. Han tar över rollen efter Esteban Occon som nu flyttats upp och tävlar i AMG-Mercedes. Occon ersätter där fjolårets mästare Pascal Wehrlein som i år får chansen i F1.

–  Jag har haft en fantastisk relation med Mercedes under ganska lång tid nu, och det känns verkligen bra att få ta det till nästa nivå den här säsongen, säger Felix Rosenqvist.

– När det gäller DTM kommer jag att jobba med ett av världens bästa racingteam, och det är naturligtvis ett stort privilegium. DTM är ett exceptionellt tufft mästerskap, och att få den här typen av insyn i den miljön blir minst sagt utvecklande. Det är få förunnat.

Tre olika serier

Vid sidan av reservförarrollen i DTM ska svensken köra Indy Lights i USA och GT-mästerskapet Blancpain GT Series Sprint Cup, där han ska köra den helt nyutvecklade bilen Mercedes-AMG GT3 för det franska teamet AKKA-ASP.

 – GT-världen blir något helt nytt för mig, och jag måste se till att lära mig snabbt, fortsätter Rosenqvist.

– Jag är övertygad om att AKKA-ASP, med sin erfarenhet av GT-racing, kan hjälpa mig i den processen. Nya Mercedes-AMG GT3 är en helt otrolig bil, och jag längtar verkligen till första racet med den. Den här säsongen blir utan jämförelse min mest intensiva hittills, med mycket resande mellan Europa och USA, men jag kunde inte vara mer nöjd. Det är ett perfekt upplägg.

Lill-Lövis nöjd

Det mästerskap som avgörs under fem tävlingshelger i Europa, men med de övriga två uppdragen har svensken en fulltecknad säsong.

- Jag är väldigt nöjd med de olika uppdrag som Felix kommer att ha den här säsongen, säger managern och den före detta F1-föraren Stefan Johansson.

– Han får massor med tid bakom ratten, vilket är det bästa man kan önska sig i dagens läge. Han kommer att jobba med mästerskapsvinnande team i DTM, GT och Indy Lights, vilket ger honom en helhetsbild av motorsporten som normalt är väldigt svår att få. Varje gång du kör en racerbil lär du dig något nytt, och Felix är dessutom duktig på att processa ny information. Det här är ett starkt upplägg för hans framtida karriär.

Felix Rosenqvists första race för säsongen blir Indy Lights-premiären på gatorna i St. Petersburg, Florida, redan den 11-13 mars.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.