De spelarna kan nu lämna HV71

Foto: Flera viktiga kuggar kan nu lämna HV71.
SPORTBLADET

HV71 kunde inte rubba Skellefteå – och för sjätte året i rad tog det stopp i kvartsfinal för Jönköpingslaget.

Stommen i truppen har kontrakt över nästa säsong – men spelare som Chris Campoli, Erik Christensen och Emil Johansson kan försvinna.

– Det är en dialog med samtliga spelare, säger sportchef Johan Hult.

HV71 och kvartsfinaler har inte varit någon bra kombination de senaste säsongerna.

Jönköpingslaget vann SM-guld 2010, men året därpå tog det stopp i första slutspelsrundan mot AIK. Därefter har HV71 aldrig tagit sig förbi kvartsfinalen – och det lyckades de inte med den här säsongen heller.

Seriesegrarna Skellefteå blev för svåra.

Nära flytt till Frölunda

Till nästa säsong är stommen redan klar. 20 spelare har kontrakt, däribland nyckelspelare som målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel, Lawrence Pilut, Martin Thörnberg, Simon Önerud, Mattias Tedenby samt hela tredjekedjan (Sandberg, Bengtsson och Törngren), som har varit väldigt bra hela säsongen.

En spelare som däremot ser ut att lämna är den offensivt skicklige backen Emil Johansson, 19, som draftades av Boston Bruins i sjunde rundan 2014. Enligt hvkollen.se är Johansson nära en övergång till Frölunda.

Några andra spelare med utgående kontrakt är Jere Karalahti, Chris Campoli och Erik Christensen.

– Just nu känner jag att vi ligger rätt bra tidsmässigt inför nästa säsong, men vi har några viktiga pusselbitar som ska fyllas, säger sportchef Johan Hult till Sportbladet.

Spelarna utan kontrakt. Hur ligger ni till där?

– Det är en dialog med samtliga spelare. Vi kommunicerar ut när vi vet exakt hur det ser ut. Vi tar det framöver, säger Hult.

Redan nu står det dock klart att målvakten Erik Ersberg inte spelar i HV 71 nästa säsong. 34-åringen bekräftar nyheten själv för JKPG LIVE.

– Jag blir inte kvar för nästa år, det har jag vetat om ett tag. Det känns tråkigt, jag har trivts jättebra här. Jag har njutit att spela framför den här publiken, säger Ersberg till tidningen.

Är på väg hem

Nyförvärv då? Enligt hvkollen.se är backen Mattias Karlsson, 30, nära en flytt tillbaka till HV71. Karlsson, som tillhörde HV71 mellan 2012 och 2015, gjorde tolv poäng (1+11) på 59 KHL-matcher med Severstal Cherepovets den gångna säsongen.

– Jag förstår att det spekuleras. De har hus här och hela den biten, men mer vill jag inte kommentera i dagsläget, säger Johan Hult.

En annan back som är på väg in är Västerås Andreas Borgman. Sportbladet har tidigare rapporterat att 20-åringen redan är klar för HV71 till nästa säsong.

Deras kontrakt går ut:

Erik Ersberg, mv

Har haft en skadefylld säsong och har varit petad i slutspelet.

Chris Campoli, b

I vissa stunder lite vårdslös, men väldigt nyttig för HV71.

Axel Eidstedt, b

Egen produkt, som snittade drygt 12 minuter per match i grundserien.

Emil Johansson, b

Offensivt skicklig back som är draftad av Boston. Enligt hvkollen.se ska Johansson vara nära en övergång till Frölunda.

Jere Karalahti, b

Petad under några matcher i grundserien. Får mycket speltid, men inte lika bra som tidigare. Lär inte få något nytt kontrakt.

Simon Karlsson, b

22-åringen har missat hela säsongen på grund av körtelfeber

Björn Melin, f

Missat stora delar av säsongen på grund av skador, och inte ens säkert att han kan fortsätta karriären på elitnivå.

Erik Christensen, c

HV71:s kanske bäste spelare i fjol. Inte lika bra i år, men har också haft vissa skadebekymmer. Har kopplats ihop med Modo.

Erik Andersson, f

21-åring som har fått sparsamt med istid. Mest spelat i fjärdekedjan.

ARTIKELN HANDLAR OM