"Överfallet" – på sin egen lagkamrat

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Wikegård: "Fulaste han gjort"

Det hettade till ordentligt mellan Färjestad och Växjö.

Så till den milda grad att Robert Rosén crosscheckade sin lagkamrat (!) Philip Holm i nacken.

– Det där är det fulaste han har gjort, säger Niklas Wikegård i C More.

Efter två raka förluster mot Färjestad var det ett heltaggat Växjö som gästade Löfbergs arena på lördageseftermiddagen.

Hemmalaget däremot var inte alls med på noterna efter första nedsläpp och hamnade redan efter knappt tre minuter i underläge.

Detta efter att Pontus Netterberg snappat åt sig pucken i mittzon, drivit pucken över blå linjen och dragit in ett rappt handledsskott i första krysset bakom Lars Haugen som knappt hann reagera i målet.

Rosén i centrum

Andra perioden inleddes lika trevande för Färjestad som även då släppte in en puck efter knappt tre minuter. Robert Rosén kunde enkelt trycka in 0–2 på pass från Olli Palola.

Rosén skulle hamna i händelsernas centrum ånyo innan den andra periodpausen. Med bara tolv sekunder kvar hettade det till rejält nere vid Joacim Eriksson i Växjömålet och nästan samtliga spelare på isen var inblandade i en kamp om pucken som mynnade ut i ett stort slagsmål.

LÄS VIDARE

"Hade blivit avstängning"

Mitt i tumultet syntes Robert Rosén dela ut en hård smäll mot sin egen medspelare Philip Holm rakt i nacken. Detta efter att själv ha fått en knuff i ryggen och tvingats ta emot sig själv med klubban – något som Niklas Wikegård uppmärksammade i pausanalysen i C More.

– Robert Rosén gör sällan fula grejer men det här är det fulaste han nånsin gjort, säger han och tillägger:

– Det är en ordentlig crosschecking och hade det varit en vit som gjort det på en grön spelare hade det blivit avstängning direkt.

Färjestad kom tillbaka starkt i början av tredje perioden och fick till en reducering genom Magnus Nygren. Närmare än så kom dock inte Karlstadlaget.

Växjö tog en tung bortaskalp och vann med 3–1 efter att Ville Leino gjort matchens sista mål i tom kasse.

Publicerad: