”Vi ska ta medalj i lagtävlingen”

SPORTBLADET

Karlsson tänker framåt efter förlusten

Foto: PONTUS ORRE

RIO DE JANEIRO. Kristian Karlsson hade en 2–1-ledning men föll tungt mot Vladimir Samsonov.

Nu laddar han om inför lagtävlingen.

– Vi ska ta medalj, säger den vänsterhänte 25-åringen.

Kristian Karlsson är, som sista svensk, utslagen ur singelspelet. Han räckte inte till mot evighetsmaskinen Vladimir Samsonov, som tog sig till kvartsfinal i OS 1996 och året därpå nådde VM-finalen i Manchester, där han blev utklassad av Jan-Ove Waldner.

”Fruktansvärt jämn”

Den i dag 40-årige vitryssen, som har tillhört topp 10 i snart två decennier, vann med 4–2 (9–11, 11–7, 8–11, 11–5, 11–7, 11–8).

– Jag har slagit honom två gånger, men då har jag spelat fantastiskt bra. Det är det som krävs, för han är så fruktansvärt jämn. I dag hade jag behövt spela bättre i de sista seten, men jag klarade inte av att fullfölja alla bollar, säger Kristian Karlsson.

”Väldigt bra lottning”

25-åringen från Trollhättan och Halmstad är besviken när han kommer till den mixade zonen, men han tänker inte deppa länge.

På fredag inleds lagtävlingen, och enligt 27:e-rankade Karlsson har han, Pär Gerell och Kristian Karlsson något stort på gång.

Sverige inleder mot USA och möter sannolikt Sydkorea i en eventuell kvartsfinal.

– Vi ska ta medalj. USA ska vi rå på och vi har en väldigt bra lottning med Korea i kvarten. Ja, det är bra.

Vad talar för att ni lyckas med medaljmålet?

– Vi har tre väldigt, väldigt jämna spelare. Jag, Gerell och Mattias har en fördel av att vi kan ställa upp nästan precis hur som helst. Jag och Gerell kanske inte spelar dubbel, men annars kan vi mixa och blanda hur vi vill. Det är inte många lag som kan det, säger Kristian Karlsson.

✓ Bildspel av Pontus Orre

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS