”Att jag fick chansen var som en dröm”

SPORTBLADET

Elsa Arrestad, 17, ska leda Lindesberg till final: ”Jag är redo”

Lagkapten Elsa Arrestad började spela volleyboll för tre år sedan och har redan blivit lagkapten. ”När jag fick reda på det blev jag jättechockad”, säger hon.

Hon har bara spelat i tre år och debuterade i elitserien förra säsongen.

Nu ska 17-åriga Elsa Arrestad leda Lindesberg till final.

– Jag är redo, säger lagkaptenen.

Isabelle Haak har lämnat Engelholms Volley för spel i Frankrike, men för det saknas det inte talanger i elitserien. En av dem, Lindesbergs 17-åring Elsa Arrestad, debuterade i högsta serien så sent som förra säsongen men ska nu leda laget till framgång.

– Truppen är på en mycket bättre nivå i år. Vi vill såklart gå mycket längre än förra året, kanske till och med final. Förhoppningsvis guld, men ja, målet är att utvecklas och vinna så många matcher vi bara kan, säger Arrestad.

Talangen började att spela för tre år sedan och flyttades upp i A-laget efter bara två säsonger. Hon fick sitta på bänken stora delar av förra säsongen, men under slutspelet fick hon chansen – och tog den.

– Jag har verkligen inte trott att det skulle gå så här fort. När jag började spela började jag mest för att de andra började. Det var mest en slump.

”Jätteläskigt”

Hur var det att kliva in och få chansen under slutspelet?

– Jätteläskigt. Jag var väldigt osäker, jag hade inte alls spelat länge. Men min gamla tränare spelade i samma lag då så hon stöttade mig jättebra och förklarade hur jag skulle göra och sådär.

Arrestad spelade sig in i startsexan och när den nya säsongen drar i gång i dag är det hon som ska leda laget. Trots att centern är yngst har hon utsetts till lagkapten.

– När jag fick reda på det blev jag jättechockad, men det känns jättebra med den truppen jag har. Folk respekterar mig och hur jag leder och jag lär mig väldigt mycket på det inför framtiden. Min tränare har förklarat att jag inte ska vara den som ger folk råd på planen för det vet alla redan, jag ska mer vara den som peppar och ger energi.

”Se efter gymnasiet”

Tränaren Teemu Sarna säger att Arrestad har mycket att utveckla men spår en ljus framtid med både internationellt spel och A-landslaget för 17-åringen.

Redan förra säsongen fick Arrestad debutera i U19-landslaget.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse att jag fick chansen att vara med. Det var jätteroligt och en ära.

Vad har du för egna mål den här säsongen?

– Såklart A-landslaget. Men annars bara fortsätta att spela och se vad som händer efter gymnasiet. Det får tiden utvisa.