Kalla: "Mest blir jag ledsen och introvert”

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnan har lämnat mardrömssäsongen bakom sig

Foto: SVT
Charlotte Kalla är med i Skavlan som sänds i SVT i kväll klockan 21.00.

Charlotte Kalla har lämnat mardrömssäsongen bakom sig.

I Skavlan berättar hon bland annat om besvikelsen – och frustrationen över alla frågor.

– Mest blir jag ledsen och introvert, säger hon.

Charlotte Kalla har just avslutat en blytung säsong.

Nu är den svenska stjärnan tillbaka i Sverige och innan hon åker 'hem' till lilla Tärendö besökte hon SVT och Skavlan.

Där berättar 28-åringen om besvikelsen – och om frustrationen att behöva svara på frågor om vad det är som som inte stämmer, direkt efter loppen.

"Blir ledsen"

– Det är många känslor som stormar när jag inte är nöjd. Jag blir arg, men mest blir jag ledsen och introvert. Jag har aldrig kastat utrustning eller brutit några stavar när jag varit besviken, säger hon.

– Den som allra helst vill ha svar på frågan om formen är jag själv. Hur ska jag då kunna förklara om jag inte själv har något svar? Det är inte den roligaste stunden under ett skidlopp.

"Lättare se nyktert..."

Men experters analyser och de frågor och spekulationer som finns under säsongen blir lättare i när säsongen går mot sitt slut, menar hon.

– I slutet av en säsong är jag själv motiverad att göra en egen utvärdering och då är det lättare att se nyktrare på situationen och ha distans till den. Jag blir mer påverkad av en fråga som kommer under säsongen. Jag vet att jag inte kan trolla, och jobbet har jag gjort från maj till november. Så då går det inte att göra några stora förändringar utan mest acceptera nuläget för att åka bra. Nu finns det oändliga möjligheter till förändringar till säsongen som kommer, säger hon till Skavlan.

Fått björntips av sin morfar

Först på schemat väntar en resa till Tärendö. Kalla berättar att hon mer och mer känner hur mycket energi hon får av naturen.

När Skavlan frågar om björnar och älgar får han ett något oväntat svar.

– Jag har aldrig stött på en björn i det vilda. Men när jag var liten berättade min morfar hur han tyckte man skulle göra och agera om man stötte på en björn. Han tyckte att det är "bara att dra ner byxorna och visa arslet".

Skavlan sänds i SVT i dag klockan 21.00.

Publicerad: