Falun slog tillbaka: Kniven mot strupen

SPORTBLADET

Adriansson tvåmålsskytt för mästarna

Foto: Faluns Jonas Adriansson (arkivbild).

Mästarna Falun reste sig efter två chockförluster mot Mullsjö.

Tredje kvarten vanns med 6-3.

 – Vi hade verkligen kniven mot strupen, säger tvåmålsskytten Jonas Adriansson.

Efter två överraskande förluster mot Mullsjö så lyckades storfavoriten och trippla mästarna Falun vinna den tredje kvartsfinalen, och därmed reducera matchserien till 1-2.

Men Falun hann missa två straffar innan man fick hål på Mullsjö i början av den andra perioden.

Sedan gick hemmalaget upp till 4-0 och stängde matchen.

– Det var skönt att studsa tillbaka efter två förluster. Det var kniven på strupen för oss, säger Jonas Adriansson.

– Skillnaden nu var att vi var lite smartare i spelet. Inte låg på lika hårt utan tog djup i defensiven. Vi har haft fokus på deras spelvändningar sedan match ett, men nu fick vi äntligen till det.

”Ska inte skylla på det”

Adriansson, som skadade knäet förra sommaren och missade början av säsongen, satte två bollar men har haft en tung vinter. Ifjol var han VM-spelare och en av SSL:s hetaste.

– Jag ska inte snacka bort min säsong. Jag har inget bra svar på varför det inte varit bra och ska inte skylla på mitt knä, men jag har kanske tänkt för mycket på det. Snabbheten har inte varit densamma som ifjol, förklarar han.

– Idag var nog min bästa prestation i år. Det kom lägligt kan man säga.

Hela förstafemman, där Adriansson lirar center, lyfte sig i match tre och låg bakom de fyra första målen.

– De har stängt ner oss helt och hållet i de två första matcherna, men nu har vi visat att vi kan göra mål. Nu tror jag det lossnar.

”En jävla skillnad”

Nu ser 27-åringen fram emot fortsättningen:

– Att åka ner till Nyhemshallen med 1-2 istället för 0-3 är en jävla skillnad, säger han.

– Många i vårt lag har spelat många stora matcher tidigare, vi vet vad det handlar om, och det har vi nytta av. Vi får energi när det gäller något, alla höjer sig. Även om vi inte vill hamna i de här lägena så gör det på något sätt att vi går ihop som grupp.

Vad tror du om fortsättningen?

– Det ser spännande ut. Det kommer vara tajt som det varit hittills. Nyckeln för oss hänger på att ha koll på deras spelvändningar och lösa upp deras box.

Linköping såg ut att gå mot en klar bortaseger mot Pixbo och ledde med 6-2 efter två perioder. Men Pixbo åt sig tillbaka, men nådde aldrig längre än 5-6, och nu leder Linköping kvartsfinalserien med 2-1.

– Det blev lite panik i tredje, de plockade ut målvakten och hade sex bra gubbar som pressade ner oss. Vi var ändå lite hetare än dem i de två första, säger tvåmålsskytten Martin Karlsson.

– Vi visste att den här matchserien skulle bli tajt och vi möter ett bra lag, men vi är inte så dåliga vi heller. Det kommer bli jämnt hela vägen och allt kan hända.

Dalen har kopplat ett järngrepp om kvartsfinalserien om Växjö och leder nu med 3-0 i matcher.

Den tredje kvarten avgjordes i den sista perioden där Växjös Jonathan Andersson drog på sig en femminutersutvisning. Då pricksköt Patrik Suchanek 4-2 i powerplay och Dalen vann till slut med 5-3.

– Vårt försvarsspel var väldigt bra. De hade tryck på oss nästan hela matchen, men vi stängde ut dem, säger Jonas Svahn till TV4 Sport.

– Vi har satt oss i en bra sits och nu hoppas jag vi kan ta dem direkt i vår nästa hemmamatch.

ARTIKELN HANDLAR OM