Svenska VM-spelarna tvingas kvala: ”Blir bra med speltid...”

Det blir ingen ledighet inför VM-samlingen för Jimmy Durmaz och Ola Toivonen – Toulouse tvingas till ligakval.

Men trots en tung uppgift för klubben ser Jimmy Durmaz ljusglimtar.

– Det är bra med speltid nu innan VM börjar så det passar mig perfekt att få spela två matcher till, menar mittfältaren.

För en vecka sedan var VM-spelaren Jimmy Durmaz tydlig med vad som gällde inför sista omgången i den franska ligan för hans Toulouse.

Med tre poäng upp till Caen och bättre målskillnad var förutsättningarna givna inför lördagens avgörande.

– Vi måste vinna, sen hoppas att Caen förlorar. Det enda hopp för att hålla oss kvar. Annars blir det kval, sa han till Sportbladet.

Toulouse mötte Guingamp, med VM-målvakten Karl-Johan Johnsson, på hemmaplan och gjorde vad som krävdes.

Laget vann med 2-1 efter bland annat en assist från Jimmy Durmaz, som spelade från start i andra matchen i rad. Ola Toivonen hoppade in i matchens slutskede, men var på plan för kort tid för att uträtta något.

Det blev dock en seger och en kort väntan innan det för Toulouse negativa beskedet kom.

För 80 mil bort på Atlantkusten gick det inte som Toulouse hoppats på.

Missar ledighet innan VM

Caen höll emot när PSG ställde upp utan sina stora stjärnor och med, visserligen hungriga yngre talanger, men med en grupp präglad av titelmättnad.

Matchen slutade 0–0 vilket innebar att Caen höll undan i tabellen med ett poäng.

Toulouse kommer nu att kvala, vilket är en svår utmaning för klubben. För VM-spelarna Jimmy Durmaz och Ola Toivonen innebär det också att ledigheten inför landslagets samling i Stockholm den 23–25 maj blir påverkad.

– Vi spelar redan nu på onsdag och sedan på söndag igen. Jag kommer att ansluta direkt till Båstad-lägret på måndagen efter, meddelar Jimmy Durmaz på sms.

Å andra sidan om man ska se något positivt kan det ge svenskarna, som haft mycket bänktid, chans att matcha.

– Man vill alltid ha ledigt.... men det är bra med speltid nu innan VM, menar Durmaz som känner att formen är på väg.

– Ja, det känns grymt bra. Jag känner mig i bra form trots lite speltid och bidrar med poäng och det är skönt, meddelar 29-åringen.

Du utmanar om att ta tillbaka din plats i startelvan?

– Det har faktiskt lönat sig att jobba stenhårt. Absolut jag ska göra allt för att ta den platsen. Jag vet vad jag kan bidra med och vad jag även har gjort i kvalet så det känns bra.

Enligt franska tidningen L´Equipe väntar Le Havre eller AC Ajaccio i kval som avgörs i ett dubbelmöte. Lördagens match mellan lagen har skjutits upp.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.