Flodin kör Subaru i VM

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ställer Mitsubishin och
kör rysk bil i stället

Foto: Teambild
Partik Flodin körde Subaru för ryska teamet Uspenskij Rally Technica i fjol. Nu kommer Patrik även att köra bilen i Svenska Rallyt.

Patrik Flodin som planerat att starta i P-WRC-klassen i en hyrd Mitsubishi Lancer Evo IX byter bil lagom till Svenska Rallyt. Det blir start i en Grupp-N Subaru i stället.

Patrik Flodin körde förra året för det ryska teamet Uspenskij Rally Techica och han tävlade både i VM och det ryska mästerskapet. Trots att Flodin blev rysk mästare i fjol stod det ändå klart att det inte skulle bli någon fortsättning med stallet 2010, det fanns helt enkelt inte pengar för en satsning i år.

Vann Rally Peno igen

Men svensken släppte inte kontakterna med URT, nyligen var han i Ryssland och körde Rally Peno som han vann med stallets Grupp N-Subaru. Nu är det också klart att Flodin låter den inhyrda Mitsubishin stå och i stället väljer att köra för URT i Svenska Rallyt.

– Det är jättekul. URT är ett mycket bra team och jag kommer att köra deras Subaru N14 i stället för den Mitsubishi Grupp N som det var tänkt från början, säger Flodin i ett pressmeddelande.

Det står också klart att samarbetet med teamet fortsätter också på SM-nivå.

– Vi kommer även att köra SM-deltävlingen i Sandviken den 26-27 februari, säger Patrik Flodin.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally